Рецепти от Тоскана с Микела Киапа

Описание

Всеки епизод на тази кулинарна поредица разкрива пътуванията на Микаела до оживените пазари в Тоскана, местата за хранене на крак, местните производители и малките семейни ресторантчета. Тя изследва рецептите и съставките, типични за този регион.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Шафран

    +

    Повлияна от италианския си произход, Микела Киапа готви класически италиански гозби за цялото семейство, помага в събирането на шафран в средновековното градче Сан Джиминяно и посещава една от най-прочутите сладоледаджийници в Тоскана.

  • 2

    Семейна вечеря

    +

    Микела Киапа се вдъхновява от традиционната тосканска кухня, за да сготви изключителни спагети болонезе за цялото семейство, класическо италианско песто и идеалният завършек - десерт от круши, поширани във вино.

  • 3

    Пици паста

    +

    Микела Киапа посещава крайбрежния град Ливорно, прочут с прекрасната си морска храна, а в тосканско село се учи да приготвя паста пичи, за да завърши със сос от аншоа, подходящ за зеленчуци и хрупкав хляб, и бързи спагети с лимон и риба тон.

  • 4

    Полента и мед

    +

    Микела Киапа изследва тайните на тосканската кухня, като в Ливорно открива превъзходна пържена полента, в Сан Джиминяно - продукти от глиган, а в Монталчино - възхитителен мед, продукти, които после включва в домашната си кухня.

  • 5

    Домашни тоскански ястия

    +

    Микела Киапа отново готви класически италиански ястия и със сестра си Еми поднася свинско с манго и пеперончино, ризото с манатарки и лесен за приготвяне десерт от печени праскови с портокалов сироп.

  • 6

    Червен лук

    +

    Микела Киапа ни кани в своята кухня, за да ни поднесе любими италиански ястия, вдъхновени от пътуване до ферма за червен лук в Тоскана - салата панцанела с лук, домати и стар хляб, а също и сгряващо ястие от свински медальони с лук, ябълка и сайдер.

  • 7

    Трюфели

    +

    Микела Киапа продължава да изследва тосканската кухня и този път ни е подготвила оригинални ястия с трюфели и нахут, както и десерт с кайсии и ром.

  • 8

    Маслинова реколта

    +

    Микела Киапа отново е в Тоскана и посещава маслинени насаждения по време на събиране на реколтата, където опитва най-прочутото ястие на Ливорно и посещава магазинче за деликатеси в Сиена, за да завърши с торта с полента, бадеми и портокали.

  • 9

    Часът на аперитивите

    +

    Микела Киапа, която е с уелско-италиански корени, се завръща в Тоскана, за да се наслади на местните деликатеси и ни въвежда в удоволствието на аперитиваите, а след това приготвя превъзходна лазаня с манатарки и вкусен пудинг с рикота.

  • 10

    Три сестри в Тоскана

    +

    След пътешествие из Тоскана Микела Киапа ни поднася нови вдъхновяващи италиански гозби и с помощта на сестрите си Еми и Ромина приготвя пъстри ньоки с рикота, лаврак със зеленчуци в кесия и класическа италианска торта.

Рецепти