Яхния от фазан

02:52

Описание

В тази нова поредица от 4 части - "Мери Бери – тайните на именията", Мери Бери ни представя някои от най-обичаните английски имения през призмата на това, с което е най-известна - храната.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Хайклер

  +

  Мери е в замъка Хайклер, вдъхнал живот на Абатство Даунтън, дом на 8-те граф и графиня Карнарвън, известен с най-пищните приеми. Тя научава как се поддържа такъв дом днес, прави малинови тарталети и дивечова яхния и създава меню за официална вечеря.

 • 2

  Дворецът Скоун

  +

  Мери е в двореца Скоун, за да помогне на лейди Мансфийлд в подготовката на вечеря с традиционни танци. Мери лови сьомга и ловува елени с бъдещия херцог Мансфийлд. Тя приготвя шотландски ястия - дивечов "Уелингтън", супа кок-а-лики и кранакан.

 • 3

  Замъкът Паудъръм

  +

  Мери е в замъка Паудъръм, дом на графа и графинята на Девън. Тя се запознава със семейната история и открива таваните и тайните коридори в имението. Приготвя девънски чай, паудъръмски миди с къри и десерт с праскови за лятното парти на семейството.

 • 4

  Гудууд

  +

  Мери е в Гудууд Хаус, известен с конните и автомобилните състезания. Отива на обиколка с Лорд Марч в кола, проектирана от дядо му, а 80-год. херцогиня й разказва за биофермата. Мери приготвя закуска за състезателен ден, кок о вен и 4-етажна торта.

Рецепти