Тройно шоколадова сладоледена торта

04:02

Описание

Предаването „Печивата на Марта Стюарт“ се завръща със своя единадесети сезон! Когато става въпрос за изкусителни пайове, невероятни торти и вкусни бисквити, те трябва да бъдат приготвени с най-добрите продукти, за да се превърнат от обикновени в необикновени.

Клипове

Епизоди

  • 1

    Сушени плодове

    +

    Експертката по сушене и съхраняване на продуктите за дълго време Лида Мередит е на гости в кухнята на Марта, за да сподели своите техники за сушене на плодове. След това Марта ще включи сушени плодове в две традиционни английски рецепти, които ще покаже.

  • 2

    Ябълки

    +

    Овощарят Зик Гудбенд ще разкаже за различните видове ябълки, а Марта ще използва някои от тях за два неустоими десерта – ябълков пай на рулца и трислойна ябълкова торта с крем. Накрая, сладкарката Мари-Од Роуз ще покаже своя версия на печени ябълки.

  • 3

    Ферментирали млечни продукти

    +

    Марта е поканила фермерът и производител на ферментирали млечни продукти Пол Лачински, за да ни разкаже как точно се правят. Следват две вкусни рецепти – пай със сливи и крем фреш и сладкиш с ревен и шамфъстък.

  • 4

    Лимони

    +

    Байрън Мартин е в кухнята на Марта, за да сподели как се отглежда лимоново дърво. А Марта ще ни покаже две вкусни рецепти със свеж лимонов вкус – италианска пица с лимон и сирена и сладкиш с лимон и кафе. Накрая, пекарят Джон Баричели ще направи лимонов суфле тарт.

  • 5

    Джинджифил

    +

    Кейси Стайнберг отглежда органичен джинджифил и ще ни разкаже повече за този корен. А Марта ще създаде два възхитителни десерта – мини пайчета с круши и джинджифил и хрупкави бисквити с меласа и джинджифил.

  • 6

    Костилкови плодове

    +

    Фермерът Ал Куршейн е на гости на Марта, за да разкаже повече за костилковите плодове. След това Марта ще използва узрели плодове в две традиционни рецепти – клафути с нектарини и сладкиш с праскови.

  • 7

    Прясно сирене

    +

    Експертката по сирена Лин Флеминг ще ни покаже как се правят пресните сирена. А след това ще разберем как можем да ги използваме за приготвянето на малки тартове със сирене и крем фреш и торта каноли с рикота. Накрая, пекарят Идън Лешник ще направи невероятен чийзкейк бабка.

  • 8

    Овесени ядки

    +

    В епизода Марта ще ни покаже две вкусни рецепти с овесени ядки – галет с манголд и рикота и каубойски бисквити. А модернистичният пекар Франсишко Мигоя ще направи хляб с овесени ядки.

  • 9

    Какао

    +

    В този епизод ще научим повече за какаото от експертката по шоколад Ейми Гитар. А Марта ще направи необикновен солен черен хляб с какао и "Шарлота" с кафе и какао. Накрая, кулинарната авторка Вирджиния Уилис ще приготви своя версия на американски пай.

  • 10

    Грозде

    +

    Марта е поканила фермера Лин Барън, за да разкаже повече за различните видове грозде. Следват две рецепти с грозде – фокача на винаря и тарт с грозде „Конкорд“. Накрая, кулинарната авторка Мелиса Кларк ще изпече маслени сладкишчета с грозде.

  • 11

    Бадеми

    +

    Присила Мартел ще ни запознае с разнообразието от бадеми. А Марта ще ни покаже две специални рецепти – сладоледена торта с хрупкави бадеми и десерт бланманже.

  • 12

    Дълготрайни млека

    +

    Експертката Холи Грейнджър ще разкаже повече за производството на различните видове дълготрайни млека, а Марта ще ги използва за приготвянето на меренг пай с маракуя и сладкиш с четири вида мляко. Накрая, Алекс Гуарнашели ще направи кекс с кондензирано мляко.

  • 13

    Горски плодове

    +

    Експертката по горски плодове Франка Тантило е на гости на Марта, за да ни разкаже всичко за отглеждането и брането им. След това Марта ще демонстрира приготвянето на два запомнящи се десерта – празничен боровинков тарт и кръмбъл с малини и цариградско грозде.

Рецепти