Описание
Силвия Колока посещава три региона в Италия, които са близо до сърцето й – Абруцо, Марке и Молизе, за да преоткрие автентичната „кучина повера“ и да направи здравословната и вкусна храна достъпна за всички.
Силвия Колока посещава три региона в Италия, които са близо до сърцето й – Абруцо, Марке и Молизе, за да преоткрие автентичната „кучина повера“ и да направи здравословната и вкусна храна достъпна за всички.
На този кулинарен празник на традиционната италианска кухня, Силвия е зашеметена от морската трапеза на Адриатическо море, научава как да превърне сочните маслини в необикновена закуска и предава става рецепта за паста на младите си роднини.
Силвия посещава стара къща в Льо Марше, която олицетворява селската кухня, пътува до Абруцо за урок по "кучина повера" (готвене в селски стил), а в Торичела прави картофени ньоки.
Силвия пътува до Асколи Пикено и се потапя в културата на италианското кафене, научава как да превърне най-добрите морски дарове в Италия в незабравима храна, а местните ѝ "Месарки" приготвят великолепно месно рагу.
Силвия се бори с октопод в замяна на изискана салата от морски дарове, научава се как да прави кюфтета от сирене и яйца по италиански и с брат приготвя апетитна фокача с лук.
Силвия вдишва чистия морски въздух на Сан Бенедето дел Тронто и открива тайните зад фрито мисто; прави прекрасен тарт от рикота, шоколад и череши и използва местното вино във вкусни италиански гофрети.
Силвия готви с пресния улов - такончели с рибно рагу, пече най-забележителната чабата от спелта, научава как се готвят агнешки карантии и приготвя любимия сладкиш на сина си.
Любимата съседка на Силвия й споделя рецептата си за хляб. Силвия се наслаждава на лятното барбекю (в италиански стил), а баща ѝ отива на гости за един дългоочакван урок по готварство, който ще завърши с величествен огретен от тиквички.
Силвия получава урок за италианската селска традиция - винчиграси. Приятелка от детството ще ѝ помогне да приготви пролетната класика - агнешки котлети с аспержи. Силвия ще направи набързо и хлебни джобчета със сирене и задушени чушки.
Силвия се научава как се правят ръчно точени канелони, пълнени с печено на бавен огън месо. После ще приготви любимо вегетарианско ястие - пълнени чушки. Тя ще изследва тайните на древната рецепта на италианския чийзкейк и заедно с брат си ще създаде изключително ястие с миди и нахут - паста.
Силвия се учи да прави пикантна яхния с октопод - традиционно ястие за Молизе. По-късно ще направи италиански солен пай, идеален за пикник. Най-малкият ѝсин ще ѝ помогне да забърка любимата му торта, поръсена с мед.