Италианска кухня със Силвия Колока

Италианска кухня със Силвия Колока

Следващо излъчване

  1. Събота, 23 ноември, 10:00

    Барбекю в италиански стил (Е07)

  2. Събота, 23 ноември, 10:30

    Традиционна лазаня (Е08)

  3. Събота, 23 ноември, 18:00

    Ръчно направени канелони (Е09)

Описание

Силвия Колока посещава три региона в Италия, които са близо до сърцето й – Абруцо, Марке и Молизе, за да преоткрие автентичната „кучина повера“ и да направи здравословната и вкусна храна достъпна за всички.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Пържени пълнени маслини

    +

    На този кулинарен празник на традиционната италианска кухня, Силвия е зашеметена от морската трапеза на Адриатическо море, научава как да превърне сочните маслини в необикновена закуска и предава става рецепта за паста на младите си роднини.

  • 2

    Cucina povera

    +

    Силвия посещава стара къща в Льо Марше, която олицетворява селската кухня, пътува до Абруцо за урок по "кучина повера" (готвене в селски стил), а в Торичела прави картофени ньоки.

  • 3

    Кафе култура

    +

    Силвия пътува до Асколи Пикено и се потапя в културата на италианското кафене, научава как да превърне най-добрите морски дарове в Италия в незабравима храна, а местните ѝ "Месарки" приготвят великолепно месно рагу.

  • 4

    Борба с октопод

    +

    Силвия се бори с октопод в замяна на изискана салата от морски дарове, научава се как да прави кюфтета от сирене и яйца по италиански и с брат приготвя апетитна фокача с лук.

  • 5

    Сан Бенедето

    +

    Силвия вдишва чистия морски въздух на Сан Бенедето дел Тронто и открива тайните зад фрито мисто; прави прекрасен тарт от рикота, шоколад и череши и използва местното вино във вкусни италиански гофрети.

  • 6

    Агнешка карантия

    +

    Силвия готви с пресния улов - такончели с рибно рагу, пече най-забележителната чабата от спелта, научава как се готвят агнешки карантии и приготвя любимия сладкиш на сина си.

  • 7

    Барбекю в италиански стил

    +

    Любимата съседка на Силвия й споделя рецептата си за хляб. Силвия се наслаждава на лятното барбекю (в италиански стил), а баща ѝ отива на гости за един дългоочакван урок по готварство, който ще завърши с величествен огретен от тиквички.

    Следващо излъчване
    Събота, 23 ноември, 10:00
    По 24Kitchen
  • 8

    Традиционна лазаня

    +

    Силвия получава урок за италианската селска традиция - винчиграси. Приятелка от детството ще ѝ помогне да приготви пролетната класика - агнешки котлети с аспержи. Силвия ще направи набързо и хлебни джобчета със сирене и задушени чушки.

    Следващо излъчване
    Събота, 23 ноември, 10:30
    По 24Kitchen
  • 9

    Ръчно направени канелони

    +

    Силвия се научава как се правят ръчно точени канелони, пълнени с печено на бавен огън месо. После ще приготви любимо вегетарианско ястие - пълнени чушки. Тя ще изследва тайните на древната рецепта на италианския чийзкейк и заедно с брат си ще създаде изключително ястие с миди и нахут - паста.

    Следващо излъчване
    Събота, 23 ноември, 18:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя, 24 ноември, 02:00
    По 24Kitchen
  • 10

    Пикантна яхния от октопод – традиционно ястие от Молизе

    +

    Силвия се учи да прави пикантна яхния с октопод - традиционно ястие за Молизе. По-късно ще направи италиански солен пай, идеален за пикник. Най-малкият ѝсин ще ѝ помогне да забърка любимата му торта, поръсена с мед.

    Следващо излъчване
    Събота, 23 ноември, 18:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя, 24 ноември, 02:30
    По 24Kitchen