Гурме в Макао

Гурме в Макао

Следващо излъчване

  1. Събота, 25 юли от 14:00

    Епизод 1 (Е01)

  2. Събота, 25 юли от 14:30

    Епизод 2 (Е02)

  3. Неделя, 26 юли от 06:25

    Епизод 1 (Е01)

Описание

Най-популярната телевизионна готвачка на Австралия Джъстин Скофийлд разкрива богатата култура и кулинарна история на Макао. Джъстин ще изследва както традиционната, така и съвременната кухня на града.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Епизод 1

    +

    Заедно с Джъстин ще опознаем Макао, място, в което се сливат китайски и португалски влияния. Джъстин посещава местен пазар и приготвя ястие, представящо синтеза между двете култури, който определя кухнята на Макао.

    Следващо излъчване
    Събота, 25 юли от 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя, 26 юли от 06:25
    По 24Kitchen
  • 2

    Епизод 2

    +

    Джъстин посещава една от най-старите китайски чайни в Макао, а по-късно е в компанията на един от най-известните португалски готвачи Антониу Коелю, с когото ще приготвят едно популярно ястие.

    Следващо излъчване
    Събота, 25 юли от 14:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя, 26 юли от 06:50
    По 24Kitchen
  • 3

    Епизод 3

    +

    Заедно с архитектката Карла Фигейредо Джъстин разглежда квартал „Свети Лазар“, който е повлиян едновременно от китайската и европейската култури. След това тя посещава “Trombа Rija“ и се учи как се приготвя едно от най-популярните ястия, което се предлага в ресторанта.

    Следващо излъчване
    Неделя, 26 юли от 14:00
    По 24Kitchen
  • 4

    Епизод 4

    +

    Джъстин опитва местна улична храна преди да приготви ястие, вдъхновено от посещението на разкошен хотел във френски стил.

    Следващо излъчване
    Неделя, 26 юли от 14:30
    По 24Kitchen
  • 5

    Епизод 5

    +

    Джъстин се среща с шеф-готвач Ханс Лий Расмусен, който я кани да посетят Института по туризъм на Макао, в който той учи готвачи как да готвят без да изхвърлят храна и как да направят дейността си по-устойчива.

  • 6

    Епизод 6

    +

    Джъстин посещава „Belos Tempos“, португалски ресторант, предлагащ традиционни домашни ястия от Макао и с удоволствие научава от шеф-готвачката Ана как се приготвя един популярен десерт.