Описание
Люк се потапя в типичната за Индия кухня с нейните подправки и древни традиции и разговаря с местни готвачи. Религията, семейството и храната са трите най-важни аспекта на индийския живот, затова и те са движещата сила на тази поредица.
Люк се потапя в типичната за Индия кухня с нейните подправки и древни традиции и разговаря с местни готвачи. Религията, семейството и храната са трите най-важни аспекта на индийския живот, затова и те са движещата сила на тази поредица.
Присъединете се към пикантното приключение на Люк в Бангалор. Той ще се потопи в сърцето на града, ще овладее изкуството да приготвя идли и ще се наслади на ароматите на нощните пазари в оживения мюсюлмански квартал.
В мюсюлманския квартал на Бангалор Люк разкрива тайните на удивителното биряни в нетрадиционен ресторант и хапва изкусителна вечеря преди да поеме на път.
В спокойния град Коимбаторе Люк започва с колосално количество печено месо, партнира си с майка и син, за да разкрие тайните на древната кухня на Конгунаду и се опитва да приготви енигматичния тандур!
В културната столица на Керала Трисур Люк се гмурка в ароматно пиршество с пилешко къри, овладява изкуството на рибните ястия и се наслаждава на чаша култура в емблематична индийска къща на кафето.
На екзотичния фон на Кочи, Люк се впуска в приключение по пътя на подправките. Опитва си късмета с хвърляне на рибарска мрежа, разкрива тайните на историческия квартал с местен историк и приготвя ястие, което някога е владеело британското небце.
Люк се движи из очарователните лагуни на Керала - исторически център на търговията с подправки. Сред лабиринта от водни пътища, той е в търсене на изискани продукти, с които да създаде изключителен кулинарен шедьовър.
Люк поема по Пътя на подправките до Текади, кацнал високо в планинската верига Западни Гати. Пътуваме с него, докато той се гмурка в ароматния свят на плантациите за подправки, наслаждавайки се на аромати направо от източника.
Мадурай, духовният ритъм на Тамил Наду, е следващата спирка на Люк от неговото изкусително пътешествие. Среща се с местния кулинарен журналист Харини и разкрива скрити кулинарни съкровища, известни само на хората от града.
Люк предприема изпълнено с аромати пътуване до Четинад, място на световни търговци от миналото. Той се вълнува, приготвяйки пиле с пипер и овнешка чукка, задълбочава се в местната история и разкрива тайните на кулинарното си наследство.
Люк спира в Кумбаконам, за да усвои изкуството на чътнито във вегетарианския ресторант „Мами Мес“, преди да се отправи към Пондичери – бивша френска колония, потопена в историята. Там Люк разглежда пазара "Губер", наслаждавайки се на уличната храна.
В Пондичери Люк и Джей обединяват ароматите на миналото и настоящето. В Ченай, с кулинарния ентусиаст Минаж, посещава нашумели заведения. Използвайки виетнамското си наследство, Люк приготвя ястие, което е кулминация на индийското му приключение.
Люк се потапя във вълнуващия дух на Дивали, най-важния индийски празник. Той приготвя класически ястия за Дивали с шеф Аджит и участва в празненствата с уважение към богатото културно значение на това щастливо събитие.