Индия с Люк Нгуен

Описание

Люк се потапя в типичната за Индия кухня с нейните подправки и древни традиции и разговаря с местни готвачи. Религията, семейството и храната са трите най-важни аспекта на индийския живот, затова и те са движещата сила на тази поредица.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Бангалор: Част 1

  +

  Присъединете се към пикантното приключение на Люк в Бангалор. Той ще се потопи в сърцето на града, ще овладее изкуството да приготвя идли и ще се наслади на ароматите на нощните пазари в оживения мюсюлмански квартал.

 • 2

  Бангалор: Част 2

  +

  В мюсюлманския квартал на Бангалор Люк разкрива тайните на удивителното биряни в нетрадиционен ресторант и хапва изкусителна вечеря преди да поеме на път.

 • 3

  Коимбаторе, Тамил Наду

  +

  В спокойния град Коимбаторе Люк започва с колосално количество печено месо, партнира си с майка и син, за да разкрие тайните на древната кухня на Конгунаду и се опитва да приготви енигматичния тандур!

 • 4

  Трисур, Керала

  +

  В културната столица на Керала Трисур Люк се гмурка в ароматно пиршество с пилешко къри, овладява изкуството на рибните ястия и се наслаждава на чаша култура в емблематична индийска къща на кафето.

 • 5

  Кочи

  +

  На екзотичния фон на Кочи, Люк се впуска в приключение по пътя на подправките. Опитва си късмета с хвърляне на рибарска мрежа, разкрива тайните на историческия квартал с местен историк и приготвя ястие, което някога е владеело британското небце.

 • 6

  Лагуните на Керала

  +

  Люк се движи из очарователните лагуни на Керала - исторически център на търговията с подправки. Сред лабиринта от водни пътища, той е в търсене на изискани продукти, с които да създаде изключителен кулинарен шедьовър.

 • 7

  Текади

  +

  Люк поема по Пътя на подправките до Текади, кацнал високо в планинската верига Западни Гати. Пътуваме с него, докато той се гмурка в ароматния свят на плантациите за подправки, наслаждавайки се на аромати направо от източника.

 • 8

  Мадурай

  +

  Мадурай, духовният ритъм на Тамил Наду, е следващата спирка на Люк от неговото изкусително пътешествие. Среща се с местния кулинарен журналист Харини и разкрива скрити кулинарни съкровища, известни само на хората от града.

 • 9

  Четинад

  +

  Люк предприема изпълнено с аромати пътуване до Четинад, място на световни търговци от миналото. Той се вълнува, приготвяйки пиле с пипер и овнешка чукка, задълбочава се в местната история и разкрива тайните на кулинарното си наследство.

 • 10

  Пондичери

  +

  Люк спира в Кумбаконам, за да усвои изкуството на чътнито във вегетарианския ресторант „Мами Мес“, преди да се отправи към Пондичери – бивша френска колония, потопена в историята. Там Люк разглежда пазара "Губер", наслаждавайки се на уличната храна.

 • 11

  Ченай

  +

  В Пондичери Люк и Джей обединяват ароматите на миналото и настоящето. В Ченай, с кулинарния ентусиаст Минаж, посещава нашумели заведения. Използвайки виетнамското си наследство, Люк приготвя ястие, което е кулминация на индийското му приключение.

 • 12

  Дивали

  +

  Люк се потапя във вълнуващия дух на Дивали, най-важния индийски празник. Той приготвя класически ястия за Дивали с шеф Аджит и участва в празненствата с уважение към богатото културно значение на това щастливо събитие.