Ключовата съставка на Лука
Черно ризото с просеко, скариди и лайм
05:18Клипове
Епизоди
1
Чесън
+Лука Чиано се завръща в кухнята с акцент върху една от най-често срещаните ключови съставки в италианската кухня - чесъна. От кростини през паста до деликатно ястие с треска - чесънът подобрява вкуса на всяка рецепта.
2
Просеко
+Освен празнична напитка, просеко може да се използва в много италиански ястия, за да увеличи вкусовите им качества. Лука споделя тайни в готвенето с просеко, приготвяйки паста със сьомга, разкошно черно ризото и завършва с десерт с пенливо просеко.
3
Босилек
+В днешния епизод Лука Чиано се завръща с друга важна ключова съставка - босилек. Лука представя своята рецепта за песто от босилек, което се превръща в основата на вкусна паста с босилек.
4
Биволско сирене
+Днешният епизод е невероятно пътешествие в света на сирената, фокусирано върху ключовата съставка биволско сирене. От леки закуски до основни ястия и десерти - в този вкусен епизод има по нещо за всеки.
5
Салуми
+Салуми е типичен продукт от италианската кухня и Лука представя три от любимите си рецепти с него - панчета, прошуто котто и гуанчиале в три епични италиански ястия.
6
Маслини
+В днешния епизод Лука съставя селекция от някои от най-добрите маслини, които да покаже в своите рецепти. Менюто включва превъзходна паста с маслини, пухкава домашно приготвена фокача с маслини, а за перфектната закуска - пълнените маслини на Лука.
7
Горгонзола
+Денят на горгонзолата в кухнята на Лука Чиано. Днес той предлага елегантни италиански ястия като смокини с горгонзола, мини полентин и изискано ястие с ньоки, достойно за всеки добър ресторант.