Ключовата съставка на Лука

Шоколадови хлебчета с карамелизирани круши и шоколадов сос

06:01

Описание

Роденият в Италия професионален готвач Лука Чиано ще представи първата си телевизионна поредица "Ключовата съставка на Лука" - едно вълнуващо готварско шоу в седем части. Във всеки епизод Лука ще отведе вкусовите ви рецептори на пътешествие.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Епизод 1

  +

  Днешният епизод използва класическа съставка в традиционната италианска кухня - прошуто ди Парма, използвайки сладкото и солено влияние на прошутото във фритери с рикота, върху мини фокача и в невероятно ризото с пъдпъдъци.

 • 2

  Епизод 2

  +

  В този епизод на "Ключовата съставка на Лука" научете всичко за това как да готвите с краля на италианските сирена Пармиджано-Реджано. Лука прави специална паста с ньокети, пармезанови хапки с телешко и завършва със суфле с пармезан.

 • 3

  Епизод 3

  +

 • 4

  Епизод 4

  +

  Днешният епизод подчертава значението на дребните стоки, когато става въпрос за италианска кухня. Лука използва сушено говеждо Брезаола, мортадела и паста Меце Маниче, за да създаде три елегантни и впечатляващи ястия.

 • 5

  Епизод 5

  +

  Съставката на Лука днес е основна храна в Италия и по целия свят и това е скромният ориз. С предястие, основно и десерт, Лука показва как да превърнете ориза в чипс, ризото и дори торта.

 • 6

  Епизод 6

  +

  От съществено значение в италианския начин на живот е консумацията на поне една чаша кафе всеки ден. Лука показва как да използвате кафе на зърна в нещо повече от просто десерт с прекрасното кафе Pappardelle.

 • 7

  Ключовата съставка на Лука 1, 7

  +

  Днес Лука показва как кара шоколада да блести в неговата кухня, приготвяйки шоколадов пудинг, шоколадови мини кифлички и дори разкрива тайната на своите прочути шоколадови спагети.

Рецепти