Черно ризото с просеко, скариди и лайм

05:18

Описание

Вторият сезон на „Ключовата съставка на Лука“ е още една интересна поредица, в която готвачът Лука Чиано навлиза както в класическата, така и в съвременната италианска кухня, така че зрителите да почувстват истинската италианска любов в чинията.

Клипове

Епизоди

 • 1

  Чесън

  +

  Лука Чиано се завръща в кухнята с акцент върху една от най-често срещаните ключови съставки в италианската кухня - чесъна. От кростини през паста до деликатно ястие с треска - чесънът подобрява вкуса на всяка рецепта.

 • 2

  Просеко

  +

  Освен празнична напитка, просеко може да се използва в много италиански ястия, за да увеличи вкусовите им качества. Лука споделя тайни в готвенето с просеко, приготвяйки паста със сьомга, разкошно черно ризото и завършва с десерт с пенливо просеко.

 • 3

  Босилек

  +

  В днешния епизод Лука Чиано се завръща с друга важна ключова съставка - босилек. Лука представя своята рецепта за песто от босилек, което се превръща в основата на вкусна паста с босилек.

 • 4

  Биволско сирене

  +

  Днешният епизод е невероятно пътешествие в света на сирената, фокусирано върху ключовата съставка биволско сирене. От леки закуски до основни ястия и десерти - в този вкусен епизод има по нещо за всеки.

 • 5

  Салуми

  +

  Салуми е типичен продукт от италианската кухня и Лука представя три от любимите си рецепти с него - панчета, прошуто котто и гуанчиале в три епични италиански ястия.

 • 6

  Маслини

  +

  В днешния епизод Лука съставя селекция от някои от най-добрите маслини, които да покаже в своите рецепти. Менюто включва превъзходна паста с маслини, пухкава домашно приготвена фокача с маслини, а за перфектната закуска - пълнените маслини на Лука.

 • 7

  Горгонзола

  +

  Денят на горгонзолата в кухнята на Лука Чиано. Днес той предлага елегантни италиански ястия като смокини с горгонзола, мини полентин и изискано ястие с ньоки, достойно за всеки добър ресторант.

Рецепти