Описание
Кулинарната авторка и готвачка Сара Ла Фонтейн и шеф Киран Джетуа се отправят на пътешествие, за да опознаят културата и храната на Истанбул – зашеметяващ град, предизвикващ истински интерес в гастрономическия свят.
Кулинарната авторка и готвачка Сара Ла Фонтейн и шеф Киран Джетуа се отправят на пътешествие, за да опознаят културата и храната на Истанбул – зашеметяващ град, предизвикващ истински интерес в гастрономическия свят.
Известните готвачи Киран Джетуа и Сара Ла Фонтейн са заедно на Фестивала на световната кухня на 24Kitchen. След събитието Киран се обръща към Сара, която вече познава добре Истанбул, за съвет откъде да започне с опознаването на уличната храна на града.
Киран се наслаждава на известната по цял свят турска закуска, докато Сара се среща с приятелката си Дерия Тузлука, за да опознаят арт сцената на Истанбул.
Двамата известни готвачи опознават скритите съкровища на Истанбул. Киран отива да поязди кон, а след това готви за приятели, а Сара разглежда града с кола и обядва в един от най-старите ресторанти в града.
Киран върви по стъпките на историята на Истанбул докато продължава да изучава уличната храна на града. А Сара посещава приятелите си Рей и Зейнеб, с които приготвят здравословна храна.
Сара и приятелят ѝ Белкис се наслаждават на здравословни веган деликатеси, а Киран решава да разгледа някои от най-интересните забележителности на Истанбул.
Двамата известни готвачи разглеждат най-спокойните места в Истанбул. Киран открива спокойствието на Бургазада, а Сара се наслаждава на малко време за себе си в един от най-старите ресторанти в града.
Сара се среща със Серифе Аксой, една от най-вдъхновяващите турски готвачки, за да готвят с най-пресни продукти.
Киран излиза извън центъра на Истанбул, за да прекара един ден сред природата. Сара пък прекарва деня сред изкуство и мода.
Сара посещава две много специални места в Истанбул и се среща с нови хора.
Двамата известни готвачи прекарват последния си ден в Истанбул, наслаждавайки се на красотата на Босфора и на вкусна храна.