Описание
Карсу е млада и талантлива готвачка, която произхожда от семейство на ресторантьори. Тя готви лесни и приятни ястия от своя роден край в Турция за своите приятели, семейството си и за нас.
Карсу е млада и талантлива готвачка, която произхожда от семейство на ресторантьори. Тя готви лесни и приятни ястия от своя роден край в Турция за своите приятели, семейството си и за нас.
Ако има нещо, което може да събуди Карсу посред нощ, то това е доброто пиде. Тези питки са неустоимо вкусни и много популярни в Турция. Карсу ни води до любимото си място за пиде, за да научи малко повече за историята на тази страхотна закуска.
Отново е време да придадем турски привкус на традиционна холандска класика. Карсу ще придаде турски привкус на зелето с малко помощ в кухнята от музикалната банда Bökkers.
Време е за улична храна. Днес Карсу представя едно от нещата, които се хапват по улиците на Истанбул - преди, по време или след излизане. Тя приготвя дюрюм с агнешко.
Днес Карсу прави "балик яхни" - турска рибена яхния. Карсу получава помощ от племенницата си и заедно създават страхотни спомени.
Всички знаем яхнията с дърпано свинско, но днес Карсу прави турски вариант, а именно- асир. Тя я приготвя с нахут и пиле.
Днес Карсу приготвя турска телешка яхния с тиквички, наречена кабаклама. И за да създаде подходящата атмосфера, тя е поканила цигулар в кухнята.
Днес Карсу ще приготвя бюрек с пастърма. Помага ѝ Есра - готвач в ресторант "Мемс".
Следващата рецепта, която Карсу ще приготви е на Фериде Тосун. И, разбира се, Фериде е там, за да ѝ помогне да приготви агнешки бут с булгур.
Днес Карсу приготвя "Екси асим" или доматена супа с топчета - традиционна холандска класика, но с турски привкус - най-доброто от двата свята. И също много здравословно.
Днес Карсу приготвя калмари и турска картофена салата - идеални за парти.
Отново е време за истинска улична храна. Днес Карсу ще ни приготви "балик екмек" или рибно филе на скара върху турски хляб.
Днес Карсу готви ястие, което ѝ напомня за родния ѝ град. Заедно с племенницата си Пинар тя ще приготви кибе.
Днес Карсу ще сготви ястие, което наистина се харесва на всеки и което може да се разнообразява по различни начини. Тя ще приготви компир или печени картофи с различни турски пълнежи.
Днес Карсу приготвя много вкусно ястие, а именно яхния от патладжан с леща. Нейният добър приятел Стефан е тук, за да посвири на пианото през това време.
Пилешките крилца винаги са вкусни и днес Карсу ще приготви "каписта" - зеленчукова яхния с пилешки крилца.
Днес Карсу отива на пазара, за да купи пресни продукти за пълнен патладжан с агнешка кайма.
В този епизод Карсу прави едно от най-вкусните и лесни домашни ястия - пържен агнешки бут с пикантен боб.
Карсу отива в Татароглу - магазинът на Бейрам, откъдето ще купи най-добрия шамфъстък. Тя ще го използва, за да направи "сутляш" - турски крем брюле с лешници и шамфъстък.
Днес Карсу ще ни покаже какво е вкусна турска закуска. Тя ще включва суджук, яйца и турско сирене, а Карсу ще ни разкаже интересна история за сиренето.
Джеси - китаристът на Карсу - е наш гост в този епизод. Тя ще приготви бейран - турска супа, която е любимата храна на Джеси по време на турнетата им.