Описание
На уличен щанд на Босфора, пазар в Истанбул или селски празник със семейството ѝ в родния ѝ край, Карсу ни води на най-вкусните и оригинални места за хапване в Турция, където тя или местен експерт ще ни покажат как се приготвя всяко ястие.
На уличен щанд на Босфора, пазар в Истанбул или селски празник със семейството ѝ в родния ѝ край, Карсу ни води на най-вкусните и оригинални места за хапване в Турция, където тя или местен експерт ще ни покажат как се приготвя всяко ястие.
В първия епизод Карсу ни отвежда в Истанбул. Този красив турски мегаполис с около 16 милиона жители има както европейска, така и азиатска част. Тук тя се среща със своя добра приятелка, която е бивш кулинарен критик от турския "Vogue".
Във втория епизод се сбъдва една мечта на Карсу. Освен че ни показва хубавите улички, автентичните барове и колоритната архитектура на идиличната азиатска част на Истанбул, тя посещава и легендарното готварско студио на Рефика.
В последния си ден в Истанбул Карсу ни запознава с новото поколение турски кулинарни таланти. Но първо тя посещава известната и внушителна джамия Сюлеймание, а преди заминаването ѝ я очаква една от най-големите и трогателни изненади в живота ѝ.
Карсу пътува до Алачатъ - един от най-красивите градове на турската Ривиера. Известен с прекрасните си плажове, модерен начин на живот и разбира се с риба! Тя отива на риболов в лазурно синьото Егейско море и пече улова си на местния плаж за обяд.
Карсу ни води в идиличния и колоритен Алачатъ. Там откриваме по-малко известната органична кухня на Турция, включваща не само ястия с естествено отгледани продукти, но и много превъзходни регионални вина.
Карсу пътува до Хатай - провинция в Източна Турция, където са родени нейните родители. Най-известното регионално ястие е "Тепси кебап" - вкусен микс от кайма, домати, чесън, лук, магданоз и много любов, и традиция, перфектно приготвено от шеф Надим.
Карсу е в Газиантеп - очарователен град в източната част на Турция, близо до границата със Сирия. Известна поговорка гласи: „Ако Турция е домът, то Газиантеп е кухнята“. Карсу се потапя в местната атмосфера и търси тайната на перфектната баклава.
Карсу е в Газиантеп - очарователен град в източната част на Турция, близо до границата със Сирия. Известна поговорка гласи: „Ако Турция е домът, то Газиантеп е кухнята“. Карсу се потапя в местната атмосфера и търси тайната на перфектната баклава.