Описание
Джон Тород открива най-доброто от кулунарната култура на Малайзия. В кухнята си в родната Великобритания той приготвя авторски интерпретации на емблематични малайзийски ястия. Поредицата съчетава най-доброто от пътешествията и кулинарията.
Джон Тород открива най-доброто от кулунарната култура на Малайзия. В кухнята си в родната Великобритания той приготвя авторски интерпретации на емблематични малайзийски ястия. Поредицата съчетава най-доброто от пътешествията и кулинарията.
Куала Лумпур изобилства от пазари и места за хранене, пълни с индийска и мюсюлманска кухня. От хляб роти с кокосово сладко през сатай и бургери до ледени десерти, гарнирани с ядки и сироп.
Приключението на Джон го отвежда на остров Пенанг, където посещава местен уличен пазар в Джорджтаун. Тук посещава местно готварско училище и приготвя къри с ананас. В Англия той приготвя нов вариант на класическо малайзийско ястие - бухтички с къри.
Джон посещава Серембан, където се среща с местен ресторантьор и кулинарен писател. По-късно Джон използва всичко, което е научил по време на пътуванията си, за да приготви своя вариант на класическо малайзийско ястие - миди със сос Самбал.
В този епизод Джон е в Теренгану, където местният хотелиер Ади Чанг му показва местни деликатеси. По-късно Джон използва всичко, което е научил по време на пътуванията си, за да приготви своя вариант на класическо малайзийско ястие - лакса.
Джон се намира в град Мелака, където местният екскурзовод Донован Люис му показва забележителности и кулинарни изкушения. В Обединеното кралство Джон приготви своя вариант на класическа малайзийска закуска - сатай с ананас и сос от люти чушки.
В този епизод Джон се връща в щата Пенанг, където открива невероятна улична храна. Попада на щанд за къри, на който се продава всичко - от къри от гълъби до къри от пъдпъдъци. По-късно Джон приготвя своя вариант на къри от пъдпъдъци.
Джон е в град Кота Бхару, където научава традиционните техники за приготвяне на местни деликатеси. В Обединеното кралство Джон използва наученото, за да приготви своя вариант на класическо малайзийско ястие - къри мий.
Днес екскурзоводът Басира Юсеф запознава Джон с разнообразието, което предлага уличната храна в Куала Лумпур. Джон се среща с готвач, който популяризира местната кухня в Обединеното кралство и приготвя свой вариант на класическо малайзийско ястие.
В този епизод Джон е в Ипох, където Пеги Лим го развежда по историческите улици на града и опитва уникална за този регион малайзийска кухня. По-късно Джон използва всичко, което е научил по време на пътуванията си, за да приготви малайзийски нудъли.
Джон посещава остров Лангкави, където се запознава с Нарел Макмърти, която разказва за магията на малайзийската храна. В Англия Джон приготвя своя вариант на класическо малайзийско ястие - раци с билки.