Описание
В тази кулинарна поредица Джейми Оливър ще ни покаже някои от най-здравословните места на планетата, за да разбере как и с какво се хранят местните хора и какво им помага да живеят така здравословно.
В тази кулинарна поредица Джейми Оливър ще ни покаже някои от най-здравословните места на планетата, за да разбере как и с какво се хранят местните хора и какво им помага да живеят така здравословно.
Джейми продължава кулинарната си обиколка на света и в Сардиния той е удивен от рядка местна паста, в Швейцария се наслаждава на легендарен обяд с манголд, а в Южна Корея опитва 167 вида ферментирало кимчи.
Джейми се гмурва за морска храна с морските русалки на Южна Корея и посещава швейцарска овощна градина, за да разбере защо "една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен".
Джейми се възхищава на швейцарската готовност за плуване в мразовитите алпийски езера, присъединява се към рибарско семейство в Сардиния за прясно уловен обяд и е напълно смаян от най-възрастната жена в Корея.
Джейми опознава отблизо швейцарските крави и научава защо алпийската трева е толкова решаваща за прословутото им мляко, а след това посещава лозови насаждения в Сардиния и гъбена ферма в Южна Корея.
В Сардиния Джейми се запознава с фермерско семейство, гордеещо се със специален сорт домати, които са толкова вкусни, че не се нуждаят от сол, а в Южна Корея посещава семейна пекарна, осигуряваща постоянни доставки на популярния кейк с червен боб.
Джейми открива множеството приложения на сусама в южнокорейската кухня, а в Швейцария посещава най-голямата фабрика за шоколад.