Вкусът на Великобритания с Джейми Оливър

Описание

Джейми изследва какво реално е британска кухня и показва, че голяма част от нея е резултат от векове на инвазия, преходи, колонизация и имиграция, които създават уникалната и прекрасна култура на хранене в рамките на малкия остров Великобритания.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Ийст Енд и Есекс

  +

  В тази нова поредица от шест серии Джейми Оливър тръгва на път в търсене на нови идеи и вдъхновение за нови рецепти, както и за да открие кое прави британската храна толкова прекрасна, започвайки с Ийст Енд в Лондон.

 • 2

  Йоркшир

  +

  Тази седмица Джейми ще посети Йоркшир, където ще разкрие влиянието на индустриалната революция над живота на хората и храната на масата им, както и въздействието на работниците имигранти и привнесената от тях култура на хранене.

 • 3

  Южен Уелс

  +

  Тази седмица Джейми ще посети Южен Уелс, където ще открие огромното въздействие на въглищния бум върху хранителната култура към края на 19-и век и влиянието на местната общност от бивши италиански гастърбайтери.

 • 4

  Сърцето на Англия

  +

  Пътешествието на Джейми го отвежда в сърцето на Англия, където той ще открие въздействието на Британската империя и любовта към подправките в британската култура на хранене, а в малка кръчма ще постигне нови висини в приготвянето на къри.

 • 5

  Западната част

  +

  Пътешествието на Джейми го отвежда в западната част на страната, прочута с тестените си вкусотии, превъзходен чедър и ароматен сайдер, но тук Джейми ще открие и някои нетрадиционни гозби от Ямайка и Гвиана.

 • 6

  Шотландия

  +

  Тази седмица Джейми ще посети западният ряг на Шотландия, характерен с кухнята си толкова, колкото и с каменистия си пейзаж, но дори и тази изключително независима култура е изпъстрена с чуждестранно влияние, отразило се и на кухнята ѝ.