@ David Loftus 2009
Семейната Коледа на Джейми

Описание

Джейми ще ни разкрие своите тайни за една Коледа без стрес и напрежение. Поредицата включва всичко - от сочната пуйка с пълнеж и сос грейви до съвършените зеленчуци, както и съвети как да оползотворим остатъците от празничната трапеза.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Пуйка и остатъци

  +

  В това празнично шоу от пет епизода Джейми Оливър споделя своите тайни за една семейна Коледа без стрес и напрежение, предоставяйки на зрителите безотказни рецепти и съвети за подготовката за празничните дни, започвайки от перфектната пуйка.

 • 2

  Брънч, обяд и закуска

  +

  В този епизод Джейми Оливър насочва вниманието си към брънча, обяда и закуската, с които да залъжем глада през празничния сезон, като приготвя печена тиква, салата с говеждо и американски палачинки, за чието приготвяне му помагат двете му дъщери.

 • 3

  Печени картофи и зеленчуци

  +

  С помощта на Дженаро Конталдо Джейми ще ни покаже как да оползотворим максимално зеленчуците от коледната трапеза, а също ще поекспериментира със зехтин, масло и гъша мас в търсене на перфектните печени картофи.

 • 4

  Десерти

  +

  В този епизод заедно с майка си Сали, Джейми Оливър ще приготви шоколадов мус, после ще сподели рецептата си за зимен пудинг и празничен щрудел, а с помощта на племенниците си ще ни покаже как се прави желе от мандарини.

 • 5

  Храна за парти

  +

  Джейми Оливър споделя съвети как да приготвим предварително част от храната или да подготвим закуски, които гостите да си направят сами, сред които парфе с пилешки дробчета, фондю и супа, поднесена в издълбана тиква.

Рецепти