© 2009 Jamie Oliver
Джейми Оливър в Америка

Описание

По време на пътуването си Джейми опознава различни социални групи от американското общество и открива невероятни човешки истории, опитва истинска американска храна и се среща с едни от най-интересните, но неизвестни готвачи и производители на храна.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Ню Йорк

  +

  Въпреки че Джейми посещава Ню Йорк повече от 10 години, той никога не е напускал Манхатън. Това пътешествие го измъква от скъпите ресторанти и петзвездните хотели, с които е свикнал и го изпраща директно в най-разнообразната етническа среда в света – Куинс.

 • 2

  Луизиана

  +

  Само няколко седмици след урагана Густав, опустошил Луизиана, Джейми Оливър посещава щата с надеждата да разбере как храната помага на хората да поддържат духа си. В Ню Орлиънс той отива в креолски ресторант, управляван от кралица на гъмбото със свой собствен стил.

 • 3

  Лос Анжелис

  +

  Лос Анджелис е синоним на блясъка и на американската мечта. Но само няколко километра източно от Холивуд е най-голямата общност от мексикански имигранти. Джейми успява да се потопи в живота на истинския Лос Анджелис.

 • 4

  Аризона

  +

  Последната спирка на известния готвач е резерватът на индианците навахо в Аризона. Тук той се запознава с едни от най-старите американски кулинарни традиции. С голямо разочарование, обаче, Джейми вижда до каква степен децата от племето са станали зависими от т.нар. junk food (вредна храна).

 • 5

  Джорджия

  +

  Световната рецесия набира скорост, затова Джейми се отправя в търсене на най-евтината храна в Америка. Пътуването му започва от Джорджия, един от най-бедните щати и родното място на движението за граждански права.

 • 6

  Уайоминг

  +

  Джейми опитва родео и готвене на огън, и преживява нощ под звездите на Уайоминг, за да разбере дали каубоите, които е обожавал като дете, все още съществуват.