Описание
Джейми се отправя към Средиземноморието, за да се зареди с вдъхновение от местните хора, продукти и традиции и да създаде вкусни нови рецепти за нас, така че да можем да усетим вкуса на кулинарното приключение у дома.
Джейми се отправя към Средиземноморието, за да се зареди с вдъхновение от местните хора, продукти и традиции и да създаде вкусни нови рецепти за нас, така че да можем да усетим вкуса на кулинарното приключение у дома.
Джейми потегля към Гърция и остров Скопелос, а първата му спирка на суша е Солун. Вдъхновен от платата с мезе и традиционната островна кухня, той приготвя плосък хляб с печен патладжан и мариновано пиле с лимон, поднесено с дзадзики и ориз.
Джейми изследва Тунис и се среща с майсторите на традиционен кускус, яде вкусна улична храна и бива поканен да готви на плажа с един от местните шеф-готвачи. Вдъхновен от всичко видяно, Джейми приготвя хрупкави хапки със скариди.
Джейми попива вдъхновение от Испания чрез тапас, ястия с ориз и зашеметяващи морски дарове. Той приготвя свински котлет с чушки и айоли и среща вълните и земята със шишче от скариди и местна шунка.
Джейми се отправя към Марсилия в Южна Франция. Вдъхновен от впечатляващата им морска храна, традиционните вкусове на Прованс и мултикултурните ястия, които се приготвят в района, приготвя сочна пържола с възхитителен тарт от тиквички и маслини.