Джейми готви по средиземноморски

Следващо излъчване

 1. Събота 18 май от 12:00

  Испания (Е03)

 2. Неделя 19 май от 22:00

  Испания (Е03)

 3. Понеделник 20 май от 13:00

  Франция - Марсилия (Е04)

Описание

Джейми се отправя към Средиземноморието, за да се зареди с вдъхновение от местните хора, продукти и традиции и да създаде вкусни нови рецепти за нас, така че да можем да усетим вкуса на кулинарното приключение у дома.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Гърция - Солун и Скопелос

  +

  Джейми потегля към Гърция и остров Скопелос, а първата му спирка на суша е Солун. Вдъхновен от платата с мезе и традиционната островна кухня, той приготвя плосък хляб с печен патладжан и мариновано пиле с лимон, поднесено с дзадзики и ориз.

 • 2

  Тунис

  +

  Джейми изследва Тунис и се среща с майсторите на традиционен кускус, яде вкусна улична храна и бива поканен да готви на плажа с един от местните шеф-готвачи. Вдъхновен от всичко видяно, Джейми приготвя хрупкави хапки със скариди.

 • 3

  Испания

  +

  Джейми попива вдъхновение от Испания чрез тапас, ястия с ориз и зашеметяващи морски дарове. Той приготвя свински котлет с чушки и айоли и среща вълните и земята със шишче от скариди и местна шунка.

  Следващо излъчване
  Събота 18 май от 12:00
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Неделя 19 май от 22:00
  По 24Kitchen
 • 4

  Франция - Марсилия

  +

  Джейми се отправя към Марсилия в Южна Франция. Вдъхновен от впечатляващата им морска храна, традиционните вкусове на Прованс и мултикултурните ястия, които се приготвят в района, приготвя сочна пържола с възхитителен тарт от тиквички и маслини.

  Следващо излъчване
  Понеделник 20 май от 13:00
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Понеделник 20 май от 23:00
  По 24Kitchen