Описание
Една чудесна поредица, в която Джейми се отправя на път в търсене на най-добрите домашни готвачи на Италия, за да ни покаже необикновени италиански ястия, които могат да се приготвят у дома.
Една чудесна поредица, в която Джейми се отправя на път в търсене на най-добрите домашни готвачи на Италия, за да ни покаже необикновени италиански ястия, които могат да се приготвят у дома.
Джейми се учи от местните как да направи пълнени калмари и приготвя неделен обяд за едно от най-големите семейства на острова.
Джейми се отправя към една от най-горещите кулинарни дестинации в Италия, за да направи домашна паста, специална яхния с морски дарове и местен вариант на паелята.
Джейми се отправя към столицата на пицата в Италия, за да открие нещата, които местните обичат да ядат и е супер впечатлен от ястието аквапаца – риба, поширана в „луда вода“.
Джейми е в изключително живописния район Базиликата, за да открие стари италиански рецепти с помощта на семейство овчари и 89-годишен майстор на макарони.
Джейми посещава мастърклас по правене на сицилиански сладки и приготвя спагети с риба тон, скариди и шамфъстък. Има още и шоколадови каноли.
Джейми прави едни по-специални спагети болонезе и пресъздава супер впечатляваща еврейско-италианска рецепта. Ще има и говежда яхния с папарделе.
Джейми приготвя няколко бързи, свежи и лесни рецепти, сред които вкусни тортелини с мента и грах и ньоки със сос от печени домати и песто от рукола.
Вече е средата на зимата и Джейми е високо в заснежените италиански Алпи, търсейки легендарната храна за щастие на Пиемонт.