Испанското приключение на Джеймс Мартин

Следващо излъчване

  1. Понеделник 24 юни от 21:00

    Сан Себастиан (Е01)

  2. Вторник 25 юни от 01:55

    Сан Себастиан (Е01)

  3. Вторник 25 юни от 21:00

    Ла Риоха (Е02)

Описание

В поредицата Джеймс Мартин изследва историята и културата на непознатата за него Испания чрез храната. Пътешествието включва 20 дестинации от Сан Себастиан до Жирона.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Сан Себастиан

    +

    Приключението на Джеймс започва в Сан Себастиан - град, който се гордее с 16 звезди "Мишлен". Той научава повече за пинчос, опитва калкан на скара и местен сайдер, след което пазарува на рибния пазар. .

    Следващо излъчване
    Понеделник 24 юни от 21:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник 25 юни от 01:55
    По 24Kitchen
  • 2

    Ла Риоха

    +

    Джеймс посещава испанския винен регион Ла Риоха. Яде тапас в столицата, Лонгроно. Ще видим ресторант със звезда "Мишлен" в малък град и обществена градина, богата на продукти. Джеймс приготвя пъдпъдъци, тапас, томотада и праз.

    Следващо излъчване
    Вторник 25 юни от 21:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда 26 юни от 01:55
    По 24Kitchen
  • 3

    Билбао

    +

    В Билбао Джеймс посещава огромен закрит пазар и известен ресторант за стекове. Научаваме как се прави известното вино"Ла Каролина". По-късно готвачът приготвя треска, аранчини с мастило от калмари, баски чийзкейк и морски дарове.

    Следващо излъчване
    Сряда 26 юни от 21:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 27 юни от 01:55
    По 24Kitchen
  • 4

    Астуриас

    +

    В Астурия Джеймс се запознава със семейство, което живее извън нормалните порядки, опитва яхния фабада и сирене "Урбиес". Приготвя сандвич с пържола, миди с панчета в червено вино, оризов пудинг и сардини с чушки "Падрон".

    Следващо излъчване
    Четвъртък 27 юни от 21:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 28 юни от 01:55
    По 24Kitchen
  • 5

    Сантяго де Компостела

    +

    Джеймс посещава Сантяго де Компостела, среща се с поклонници, разглежда местния пазар и опитва миноги. По-късно приготвя яхния с морски дарове, говежди стек, емпанадас и ориз с миди.

    Следващо излъчване
    Петък 28 юни от 21:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Събота 29 юни от 01:55
    По 24Kitchen
  • 6

    Виго

    +

    Джеймс посещава Виго и най-големия рибен пазар в Европа. Опитва галисийски октопод и гледа как се прави галисийски хляб, а после посещава Фуранчо. Приготвя риба в сос моджо, рибена супа, плосък хляб с морски дарове и свинско месо във вино "Албирионо".

  • 7

    Кастилия и Леон

    +

    В Кастилия и Леон Джеймс вижда приготвянето на традиционното "марагото", среща се с производител на аспержи и посещава ферма, в която се правят невероятни стекове. Джеймс приготвя чеснова супа, ябълков сладкиш, печен лаврак и кюфтета.

  • 8

    Мадрид

    +

    В Мадрид Джеймс опитва сандвич с калмари, чеснови скариди и чурос. Среща се със сляп кулинарен критик и опитва вермут. Той приготвя калмари, свинско печено с леща, агнешко бутче с нахут и пиле в бял вермут.

  • 9

    Кастилия - Ла Манча

    +

    В Кастилия-Ла Манча Джеймс разбира какво представлява каркамуса, опитва местен марципан, среща се с производител на био мед и вижда как се прави сирене Манчего. Джеймс приготвя яребица, бриош с марципан, мед и круши и яхния от говежди джолан.

  • 10

    Екстрамадура

    +

    В Екстремадура, Джеймс се запознава с начина, по който се приготвя мигас, среща се с майстор.готвач на тортиля, посещава местна пивоварна и вижда прасета Иберико. Готви яхния с чесън и боб, шоколадова торта с черешова бира и свински котлети.

  • 11

    Севиля

    +

    В Севиля Джеймс посещава местните пазари и барове. Запознаваме се с изгряващата кулинарна звезда Камила Фураро, а Джеймс посещава портокалова горичка, за да направи мармалад. Той приготвя скумрия, свинско шкембе, крем Каталана и патица на барбекю.

  • 12

    Кадис

    +

    Хосе Писаро развежда Джеймс из Кадис. Посещават пазара, "триъгълника на шерито" и се хранят край морето. Джеймс разглежда солените равнини, а след това готвят във вилата на Хосе - риба Джон Дори, лангустини, печена в сол целина.

  • 13

    Коста дел Сол

    +

    В Коста дел Сол Джеймс гледа как се прави паеля. Той посещава изгубеното село Ел Асебухала след това отива във ферма за цитруси и напблюдава направата на сладолед "Москател". Приготвя андалуски ориз с пържена риба, пиле на шиш, 3 тапаса и телешко месо.

  • 14

    Кордоба

    +

    Джеймс обикаля Кордоба, където посещава местния пазар, яде в ресторант със звезда на "Мишлен", помага на журито в състезание за салморехо и вижда как се прави сладкиша "Кордоба". Джеймс прави патладжан по два начина, волска опашка и риба с доматен сос.

  • 15

    Гранада

    +

    В Гранада Джеймс опитва гигантски тапас, посещава ресторант с гледка към Алхамбра, опитва "пан де алфакар" и отива във ферма за органичен хайвер. Приготвя пържола, мароканско пиле, риба със задушени броколи и карпачо с хайвер.

  • 16

    Мурсия

    +

    В Мурсия Джеймс пазарува на местния пазар и хапва изключителни тапас. След като научава как се прави калдеро, се отправя към ферма за кайсии. Джеймс готви риба тон, пържола, печен омар и сладки цветя.

  • 17

    Коста Бланка

    +

    В Коста Бланка Джеймс посещава черешова градина и се наслаждава на ястие от Дентон в пристанищен ресторант, а после разбира как се прави турон. Джеймс приготвя свинско с череши, понички, салата с риба тон с подправки и ориз с риба.

  • 18

    Валенсия

    +

    Във Валенсия Джеймс посещава оризова ферма, спомняйки си за любимия си тапас бар. После се наслаждава на риболовен излет за улов на синя риба тон и научава повече за напитките орчата. Джеймс готви на лодка черен ориз, калмари и супа от миди с нахут.

  • 19

    Каталуния

    +

    В Каталуния Джеймс посещава пазара "Ла Бокерия", хапва каталунска паеля в Ситжес, прави обиколка на лозя и вижда как се правят медени сладки. По-късно приготвя треска в сос Ромеско, пилешко месо, канелони и плодове с крем Англез с кава.

  • 20

    Жирона

    +

    В Жирона Джеймс посещава производител на аншоа, вижда как се прави ратафия, среща се с награждаван шоколатиер и посещава известния ресторант "Celler de Can Roca". Той приготвя тортия с аншоа, торта с орехи и портокали, говеждо филе и паеля.