Островни пиршества с Питър Курувита

Островни пиршества с Питър Курувита

Описание

Страстта на Питър Курувита към кулинарните пътувания го отвежда на едно вълнуващо пътешествие из съседните на родната му Шри Ланка островни държави.
Първо ще посети Филипините и островите на Индонезия, а след това ще се отправи към живописните тихоокеански острови Вануату и Кук. Срещите със сърдечните местни хора ще накарат Питър да усети духа и богатата култура на всеки един от тези народи. Ще научи тайните на уникалната местна кухня, съдържаща обилно количество морски храни, включително индонезийска риба тон с къри, филипинска кисела супа и тихоокеански рак.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Пагудпуд, Филипини

  +

  Питър Курувита следва страстта си към морската храна и културата на риболов, пътувайки до културно многообразния северен регион на Филипините.

 • 2

  Пампанга-Баян, Филипини

  +

  Шеф-готвачът Питър Курувита се отправя към Филипините с нетрадиционни превозни средства и разбира повече за идеята за устойчивост сред рибарските общности на островите в морето Висаян.

 • 3

  Сикихор, Филипини

  +

  В края на обиколката на филипинските острови, шеф-готвачът Питър Курувита внимателно изучава мистичния вуду остров Сикихор. Той посещава и туристическия острова Бохол и неговите известни Шоколадови хълмове.

 • 4

  Макасар, Индонезия

  +

  Питър Курувита е на индонезийския остров Сулавеси. Отдалечавайки се от оживените пазари за морска храна в столицата Макасар, той се отправя към солните полета и корабостроителници по протежението на южния бряг.

 • 5

  Бира-Баубау, Индонезия

  +

  Питър Курувита се отправя на плаване с лодка по старите пътища на търговията с подправки из живописна Индонезия.

 • 6

  Лабаху, Индонезия

  +

  Питър Курувита обикаля индонезийските острови на подправките по море, открива любими съставки и приготвя пиршество като за султан.

 • 7

  Порт Вила, Вануату

  +

  Питър Курувита се учи как да лови и събира по традиционен островен начин на зашеметяващия фон на слънчевия остров Вануату.

 • 8

  Тана, Вануату

  +

  Шеф-готвачът Питър Курувита се сбогува с девствената природа на остров Вануату, като приготвя на върха на вулкан традиционно меланезийско пиршество и открива ефекта на силния корен кава.

 • 9

  Раротонга, осториви Кук

  +

  Остров Раротонга от островите Кук осигурява на шеф-готвач Питър Курувита не само възхитителни гледки, но и уникални възможности да научи от приятелски настроените местни как да лови и събира храна от природата.

 • 10

  Острови Кук, ІІ част

  +

  Като подходящ завършек на островното пиршество, шеф-готвачът Питър Курувита разглежда красивата природа на островите Кук, учейки се да лови по традиционен начин кални раци.