Пътуващата кухня на Джак Стайн

Описание

Джак избира няколко свои любими английски ястия, за да ги представи в различни страни. Той ще посети 10 световни града и ще сподели историята и вкуса на подбрани английски ястия с местни готвачи и любители на храната, някои от които никога досега не са ги опитвали.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Загреб, Хърватия - риба и картофки

  +

  Джак и Поли тръгват от древните лондонски улици в Спитълфийлдс, за да стигнат до популярния ресторант „Poppies“, в който се наслаждават на риба и картофки. След това Джак се озовава в Загреб, Хърватия, където предизвиква сам себе си да открие правилната риба, която да приготви в своята “кутия“.

 • 2

  Дарвин, Австралия - скариди

  +

  В началото на епизода Джак е в Британската библиотека, където Поли е открила вдъхновяващи рецепти от края на 18-ти век. След това той се връща в кухнята си в Корнуел, за да изкуши вкусовите си рецептори със собствената си версия на семпли задушени скариди.

 • 3

  Кейптаун, Южна Африка - печено телешко и йоркширски пудинги със сезонни зеленчуци

  +

  Пътешествието на Джак започва в провинциална къща от 17-ти век на река Темза, в която Поли му показва стар метод за печене на животни в пещ с огън. След това, в кухнята си в Корнуел, той приготвя печено телешко и йоркширски пудинги и решава, че това е идеалното ястие, което да представи в Кейптаун.

 • 4

  Лука, Италия - Наденички с катофено пюре

  +

  Джак и Поли посещават местен месар, за да научат повече за историята на традиционните британски наденички и да разберат откъде идва името им. По-късно Джак се отправя към малко италианско градче, където с помощта на топ готвач, превръщат британската класика в истински шедьовър.

 • 5

  Малмьо, Швеция - Тост със сирене

  +

  Джак и Поли се срещат на пазара „Бороу“ в Лондон, за да опитат тост със сирене, докато Поли разказва повече за странните имена на различни видове сирене. След това Джак се отправя към Малмьо, Швеция – вегетарианската столица на Северна Европа.

 • 6

  Банкок, Тайланд - Хлебчета със свинско с ябълков сос

  +

  Джак и Поли се срещат в малка ферма за свине, за да научат откъде тръгва любовта между свинското и ябълките. По-късно Джак е в Банкок – азиатската столица на уличната храна, там, в компанията на тайландски готвач, опитва местни ястия.

 • 7

  Жирона, Испания - Желирани змиорки

  +

  Поли и Джак отиват до един от най-старите магазини за змиорки и пай в Лондон, за да се срещнат със собственика, да опитат желирани змиорки и да научат повече за популярността на змиорките в Англия. По-късно Джак сервира на хората в Жирона, Испания своята версия на тази стара британска рецепта.

 • 8

  Сингапур - Месен пудинг с бъбреци

  +

  Джак и Поли посещават най-добрия готвач пекар в Лондон по време на негов кулинарен курс, за да разберат как приготвя той пудинг с месо и бъбреци. След това Джак отскача до Сингапур, град, в който е прекарал много време в детството си.

 • 9

  Талин, Естония - Пушена херинга и поширано яйце

  +

  В местен рибарник Поли разказва на Джак повече за историята на пушената херинга, която му е била любима закуска в детството. След това Джак се отправя към Талин, Естония. Там, заедно с местен готвач, се опитва да измисли закуска с пушена риба, която може да се държи в ръка.

 • 10

  Ротердам, Холандия - Пудинг с червени боровинки

  +

  Поли и Джак се срещат в Музея на каналите в Лондон , за да научат повече за историята на сладоледа в Лондон. В кухнята си Джак приготвя своя версия на английски пудинг „Spotted Jack“ и сладолед, а по-късно е в пристанищния град Ротердам.