Пътуващата кухня на Джак Стайн

Пътуващата кухня на Джак Стайн

Следващо излъчване

  1. Събота, 22 февруари, 14:00

    Загреб, Хърватия - риба и картофки (Е01)

  2. Събота, 22 февруари, 14:30

    Дарвин, Австралия - скариди (Е02)

  3. Неделя, 23 февруари, 06:00

    Загреб, Хърватия - риба и картофки (Е01)

Описание

Джак избира няколко свои любими английски ястия, за да ги представи в различни страни. Той ще посети 10 световни града и ще сподели историята и вкуса на подбрани английски ястия с местни готвачи и любители на храната, някои от които никога досега не са ги опитвали.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Загреб, Хърватия - риба и картофки

    +

    Джак и Поли тръгват от древните лондонски улици в Спитълфийлдс, за да стигнат до популярния ресторант „Poppies“, в който се наслаждават на риба и картофки. След това Джак се озовава в Загреб, Хърватия, където предизвиква сам себе си да открие правилната риба, която да приготви в своята “кутия“.

    Следващо излъчване
    Събота, 22 февруари, 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя, 23 февруари, 06:00
    По 24Kitchen
  • 2

    Дарвин, Австралия - скариди

    +

    В началото на епизода Джак е в Британската библиотека, където Поли е открила вдъхновяващи рецепти от края на 18-ти век. След това той се връща в кухнята си в Корнуел, за да изкуши вкусовите си рецептори със собствената си версия на семпли задушени скариди.

    Следващо излъчване
    Събота, 22 февруари, 14:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя, 23 февруари, 06:30
    По 24Kitchen
  • 3

    Кейптаун, Южна Африка - печено телешко и йоркширски пудинги със

    +

    Пътешествието на Джак започва в провинциална къща от 17-ти век на река Темза, в която Поли му показва стар метод за печене на животни в пещ с огън. След това, в кухнята си в Корнуел, той приготвя печено телешко и йоркширски пудинги и решава, че това е идеалното ястие, което да представи в Кейптаун.

    Следващо излъчване
    Неделя, 23 февруари, 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Събота, 29 февруари, 06:00
    По 24Kitchen
  • 4

    Лука, Италия - Наденички с катофено пюре

    +

    Джак и Поли посещават местен месар, за да научат повече за историята на традиционните британски наденички и да разберат откъде идва името им. По-късно Джак се отправя към малко италианско градче, където с помощта на топ готвач, превръщат британската класика в истински шедьовър.

    Следващо излъчване
    Неделя, 23 февруари, 14:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Събота, 29 февруари, 06:30
    По 24Kitchen
  • 5

    Малмьо, Швеция - Тост със сирене

    +

    Джак и Поли се срещат на пазара „Бороу“ в Лондон, за да опитат тост със сирене, докато Поли разказва повече за странните имена на различни видове сирене. След това Джак се отправя към Малмьо, Швеция – вегетарианската столица на Северна Европа.

    Следващо излъчване
    Събота, 29 февруари, 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя, 1 март, 06:00
    По 24Kitchen
  • 6

    Банкок, Тайланд - Хлебчета със свинско с ябълков сос

    +

    Джак и Поли се срещат в малка ферма за свине, за да научат откъде тръгва любовта между свинското и ябълките. По-късно Джак е в Банкок – азиатската столица на уличната храна, там, в компанията на тайландски готвач, опитва местни ястия.

    Следващо излъчване
    Събота, 29 февруари, 14:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя, 1 март, 06:25
    По 24Kitchen
  • 7

    Жирона, Испания - Желирани змиорки

    +

    Поли и Джак отиват до един от най-старите магазини за змиорки и пай в Лондон, за да се срещнат със собственика, да опитат желирани змиорки и да научат повече за популярността на змиорките в Англия. По-късно Джак сервира на хората в Жирона, Испания своята версия на тази стара британска рецепта.

    Следващо излъчване
    Неделя, 1 март, 14:00
    По 24Kitchen
  • 8

    Сингапур - Месен пудинг с бъбреци

    +

    Джак и Поли посещават най-добрия готвач пекар в Лондон по време на негов кулинарен курс, за да разберат как приготвя той пудинг с месо и бъбреци. След това Джак отскача до Сингапур, град, в който е прекарал много време в детството си.

    Следващо излъчване
    Неделя, 1 март, 14:30
    По 24Kitchen
  • 9

    Талин, Естония - Пушена херинга и поширано яйце

    +

    В местен рибарник Поли разказва на Джак повече за историята на пушената херинга, която му е била любима закуска в детството. След това Джак се отправя към Талин, Естония. Там, заедно с местен готвач, се опитва да измисли закуска с пушена риба, която може да се държи в ръка.

  • 10

    Ротердам, Холандия - Пудинг с червени боровинки

    +

    Поли и Джак се срещат в Музея на каналите в Лондон , за да научат повече за историята на сладоледа в Лондон. В кухнята си Джак приготвя своя версия на английски пудинг „Spotted Jack“ и сладолед, а по-късно е в пристанищния град Ротердам.