Как да готвим като Хестън

Как да готвим като Хестън

Описание

След години на страстно преследване на кулинарното съвършенство Хестън Блументал демонстрира не само как се готви, но и защо някои неща се получават, а други не, като развенчава някои митове, предадени ни в кухните на нашите майки и баби.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Говеждо

    +

    Хестън оспорва един от най-големите митове в кулинарията - запичането на стека всъщност не запазва соковете в месото. Тайната на Хестън се състои в неговата научна, но и съвсем проста техника на обръщане на стековете.

  • 2

    Сирене

    +

    Хестън се заема с един от най-популярните продукти във Великобритания - сиренето, като разкрива ключовата съставка на перфектното фондю и превръща парче чедър в четириметрова нишка, а също така приготвя и вкусен тост със сирене.

  • 3

    Пилешко

    +

    Колкото и да е популярно, според Хестън пилешкото се нуждае от осъвременяване и той се захваща да революционизира начина, по който се пече пиле, след което се заема да изследва вкусните части на пилето чрез аутопсия.

  • 4

    Шоколад

    +

    Хестън оспорва традиционните начини, по които се приготвя шоколад, след което с магически замах превръща тъмен шоколад в богато шоколадово вино, създава шоколадова скулптура и зарежда пистолет за боя с тъмен шоколад.

  • 5

    Яйца

    +

    Хестън разкрива тайната на идеалните варени яйца, перфектните забулени яйца и знаменитото си шотландско яйце, след което провежда курс за безупречно приготвяне на лимонов тарт и завършва с прочутия си сладолед с бекон и яйца.

  • 6

    Картофи

    +

    Хестън се заема със скромния картоф - основата на всяко питателно британско ястие, като разкрива техники и хитрини за превръщане на картофа в основно ястие, от тройно запечен чипс до картофени понички и конфитюр от картофени обелки.