Описание
След години на страстно преследване на кулинарното съвършенство Хестън Блументал демонстрира не само как се готви, но и защо някои неща се получават, а други не, като развенчава някои митове, предадени ни в кухните на нашите майки и баби.
След години на страстно преследване на кулинарното съвършенство Хестън Блументал демонстрира не само как се готви, но и защо някои неща се получават, а други не, като развенчава някои митове, предадени ни в кухните на нашите майки и баби.
Хестън оспорва един от най-големите митове в кулинарията - запичането на стека всъщност не запазва соковете в месото. Тайната на Хестън се състои в неговата научна, но и съвсем проста техника на обръщане на стековете.
Хестън се заема с един от най-популярните продукти във Великобритания - сиренето, като разкрива ключовата съставка на перфектното фондю и превръща парче чедър в четириметрова нишка, а също така приготвя и вкусен тост със сирене.
Колкото и да е популярно, според Хестън пилешкото се нуждае от осъвременяване и той се захваща да революционизира начина, по който се пече пиле, след което се заема да изследва вкусните части на пилето чрез аутопсия.
Хестън оспорва традиционните начини, по които се приготвя шоколад, след което с магически замах превръща тъмен шоколад в богато шоколадово вино, създава шоколадова скулптура и зарежда пистолет за боя с тъмен шоколад.
Хестън разкрива тайната на идеалните варени яйца, перфектните забулени яйца и знаменитото си шотландско яйце, след което провежда курс за безупречно приготвяне на лимонов тарт и завършва с прочутия си сладолед с бекон и яйца.
Хестън се заема със скромния картоф - основата на всяко питателно британско ястие, като разкрива техники и хитрини за превръщане на картофа в основно ястие, от тройно запечен чипс до картофени понички и конфитюр от картофени обелки.