Великата британска храна с Хестън

Следващо излъчване

 1. Събота 11 февруари от 09:55

  Къри (Е02 - Сезон 02)

Описание

Великобритания е родина на някои от най-легендарните ястия в света. От риба и картофки до ростбиф – тези ястия задоволяват глада на британците от векове. В новата си поредица Хестън изследва историята зад някои от тези любими гозби.

Епизоди

 • 1

  Пайове

  +

  Този епизод е посветен на знаменития британски пай и Хестън е на мисия да открие вдъхновение за банкет с тристепенно меню, като за целта ще задълбае в историята на „изненадващите пайове” от 17-и в., чиито съставки понякога се оказвали странно „живи”.

 • 2

  Къри

  +

  В този епизод Хестън ще открие, че всички разновидности на класическото британско къри са изобретени в Британия, и типично в свой стил той ще приготви своя интерпретация на традиционната тика масала, поднесена с бира собствено производство.

  Следващо излъчване
  Събота 11 февруари от 09:55
  По 24Kitchen
 • 3

  Шоколад

  +

  В този епизод Хестън търси вдъхновение за шоколаден пир, като ще започне с най-стария викториански шоколад, препоръчван някога като здравословен, за да създаде едно класическо шоколадово изкушение от грандиозна величина.

 • 4

  Следобеден чай

  +

  Последният епизод от поредицата е посветен на класическия британски следобеден чай, останал прочти непроменен от векове, но Хестън е решен да му придаде уникален завършек и да поднесе следобеден чай, с който би могъл да се гордее дори Лудия Шапкар.