Описание
Хестън пресъздава още известни исторически или измислени пиршества, от пиршество, вдъхновено от приказки като "Хензел и Гретел" до стряскащите пирове, повлияни от готическите истории на ужаса като тази за Дракула.
Хестън пресъздава още известни исторически или измислени пиршества, от пиршество, вдъхновено от приказки като "Хензел и Гретел" до стряскащите пирове, повлияни от готическите истории на ужаса като тази за Дракула.
Хестън изследва 60-те години на миналия век, невероятна епоха на експерименти с храната, чрез пиршество в стил "Чарли и Шоколадовата фабрика" - ядливи тапети, психеделична патица с портокал и ястие от вълшебна гъбена гора.
Хестън Блументал създава приказен пир с тиквата на Пепеляшка, пълнена глиганска глава, вдъхновена от "Снежанка", и за десерт - къщичката от "Хензел и Гретел".
Хестън пресъздава приключенски пир от времето на крал Едуард, достоен да бъде поднесен на великия "Титаник" за гости, сред които са Едуина Къри, Майкъл Буърк и актрисата Оливия Лий.
Хестън се прави на луд учен и създава меню, вдъхновено от любимите си романи на ужаса от 19 век. Включително "Дракула" и "Франкенщайн".
Хестън се връща в 70-те години и сервира солени ледени близалки, пищна училищна вечеря от кюфтета, картофено пюре и зеле, както и летящ десерт.
Хестън се връща в 80-те години и приготвя газирано саке с ядливи банкноти, най-страхотния печен сандвич и пудинг, който съчетава виенета и тирамису.
Хестън избира любимите си ястия от първата поредица фиести. Сред тях са плодовете от месо, супата от костенурка, изскачащата торта и чудовището, наречено кокентрис.