©Twofour
Рокери лакомници: Път 66

Описание

В предаването рокерите лакомници осъществяват дългогодишната си мечта – да пропътуват прословутия американски Път 66 с дължина над 3000 км, свързващ Чикаго с Калифорния. Минавайки по т. нар. „път майка“, Си и Дейв опознават съвременна Америка като срещат различни общности, култури и кухни.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Епизод 1

  +

  Чикаго винаги е привличал мигранти работници с огромната си по размери индустрия за опаковане на месо. Всички тези хора внасят разнообразна храна в многообразието на града. Рокерите лакомници ще опитат опушено с дърво хикори месо на барбекю и сандвичи със сочно италианско телешко.

 • 2

  Епизод 2

  +

  В епизода Дейв и Си се заемат да разберат кое от легендите за известния Път 66 не е вярно. В рокерски бар в Мисури те научават за съществуването на един много по-стар път – Пътят на сълзите, който са изминавали индианците след като насилствено са били изгонени от земите си.

 • 3

  Епизод 3

  +

  Дейв и Си са по стъпките на известното телешко от Оклахома. След като хапват класически Т-бон стек в града, двамата посещават виетнамската общност, за да опитат Фо - национално виетнамско ястие с телешко.

 • 4

  Епизод 4

  +

  Двамата рокери изминават четвъртата отсечка по известния път, 650 километра между Амарило, Тексас и Албъкърки, Ню Мексико, опознавайки малките независими ресторантчета и производителите на храна, места със специално значение.

 • 5

  Епизод 5

  +

  По време на петия етап от това епично приключение, рокерите преминават през щата Аризона в търсене на Дивия Запад. Започват с малко отклонение от Път 66, като посещават Монюмънт Вали, за да научат повече за това поразително място и да се запознаят с индианския народ навахо.

 • 6

  Епизод 6

  +

  Последната част от одисеята по Път 66 отвежда рокерите на запад, в златния щат Калифорния. Те първо се отбиват в града на светлините – Лас Вегас. Там са поканени от един от най-младите главни готвачи в страната, за да разберат как се прави най-доброто картофено пюре.