Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

Следващо излъчване

 1. Неделя, 27 септември от 19:00

  Великобритания (Е01)

 2. Неделя, 27 септември от 20:00

  Франция (Е02)

 3. Събота, 3 октомври от 19:00

  Мароко (Е03)

Описание

Рокерите лакомници имат мисия – да открият най-добрите рецепти с пилешко и яйца. Пътувайки с моторите си през цяла Европа, Близкия изток и Америка, двамата рокери ще изучават разнообразието от ястия с едни от най-популярните продукти в света.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Великобритания

  +

  Рокерите лакомници пътуват из Европа, Близкия изток и Америка, за да намерят най-вкусните рецепти за пилешко и яйца. В първия епизод ще ни демонстрират как да изпичаме пилето перфектно всеки път.

  Следващо излъчване
  Неделя, 27 септември от 19:00
  По 24Kitchen
 • 2

  Франция

  +

  Си и Дейв са решени да разберат защо френските пилета са обявени за най-добрите в света. Те започват проучванията си от Лион, който се предполага, че е домът на съвременната френска гастрономия, за да открият тайните на висшата кухня.

  Следващо излъчване
  Неделя, 27 септември от 20:00
  По 24Kitchen
 • 3

  Мароко

  +

  Дейв и Си приготвят пиле тажин с косервирани лимони и маслини за берберите северно от Фез, а в Тетуан успяват да усетят в пълна степен испанските и мавритански влияния в мароканската кухня.

  Следващо излъчване
  Събота, 3 октомври от 19:00
  По 24Kitchen
 • 4

  САЩ

  +

  Си Кинг и Дейв Майърс изследват произхода на южняшкото пържено пиле, една от любимите бързи храни в света. А също така приготвят палачинки с боровинки и наденица и приготвят пържени пилешки крилца, покрити с пикантен сос, в Тексас.

  Следващо излъчване
  Събота, 3 октомври от 20:00
  По 24Kitchen
 • 5

  Израел

  +

  Дейв и Си пътуват до Израел, където посещават останките на 2500-годишната, първа в света птицеферма. След това приготвят шакшука в Тел Авив и пилешка шауарма кебап в стария Йерусалим.

 • 6

  Мултикултурна Великобритания

  +

  Дейв и Си се отправят към Бромсгроув, за да опитат пиле джърк и бирмингамско балти. А на фестивала WOMAD приготвят за публиката пилешко пири-пири и веселят хората с истории от пътуванията си.