Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

Описание

Рокерите лакомници имат мисия – да открият най-добрите рецепти с пилешко и яйца. Пътувайки с моторите си през цяла Европа, Близкия изток и Америка, двамата рокери ще изучават разнообразието от ястия с едни от най-популярните продукти в света.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Великобритания

  +

  Рокерите лакомници пътуват из Европа, Близкия изток и Америка, за да намерят най-вкусните рецепти за пилешко и яйца. В първия епизод ще ни демонстрират как да изпичаме пилето перфектно всеки път.

 • 2

  Франция

  +

  Си и Дейв са решени да разберат защо френските пилета са обявени за най-добрите в света. Те започват проучванията си от Лион, който се предполага, че е домът на съвременната френска гастрономия, за да открият тайните на висшата кухня.

 • 3

  Мароко

  +

  Дейв и Си приготвят пиле тажин с косервирани лимони и маслини за берберите северно от Фез, а в Тетуан успяват да усетят в пълна степен испанските и мавритански влияния в мароканската кухня.

 • 4

  САЩ

  +

  Си Кинг и Дейв Майърс изследват произхода на южняшкото пържено пиле, една от любимите бързи храни в света. А също така приготвят палачинки с боровинки и наденица и приготвят пържени пилешки крилца, покрити с пикантен сос, в Тексас.

 • 5

  Израел

  +

  Дейв и Си пътуват до Израел, където посещават останките на 2500-годишната, първа в света птицеферма. След това приготвят шакшука в Тел Авив и пилешка шауарма кебап в стария Йерусалим.

 • 6

  Мултикултурна Великобритания

  +

  Дейв и Си се отправят към Бромсгроув, за да опитат пиле джърк и бирмингамско балти. А на фестивала WOMAD приготвят за публиката пилешко пири-пири и веселят хората с истории от пътуванията си.