Джино в Италия: Тайните на Юга

Описание

Джино се отправя на кулинарно пътешествие в два по-малко известни региона на Южна Италия - Пулия и Базиликата. Той изследва места, пълни с красиви планини, древни пещерни градове, пясъчни плажове и чисти тюркоазени води, характерни за Юга.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Матера

  +

  Джино е в Матера. Опитва любимата напитка на баща си – ликьор "Амаро Лукано" и сладкиш "Монашески гърди". След това научава тайната на добрия хляб и завършва пътуването си във ферма за безглутенова пшеница „Сенаторе Капели“.

 • 2

  Галиполи

  +

  Джино е в Галиполи, чието име на гръцки означава „красив град“ и се наслаждава на прясна рибна закуска. По-късно приготвя тиела - италианската версия на паеля, с миди, ориз и картофи, като добавя уникални щрихи към това характерно за Пулия ястие.

 • 3

  Бари

  +

  Джино е в Бари, столицата на Пулия, в изследване на местната храна. Една баба го посвещава в приготвянето на паста орекиете без яйца. За финал Джино приготвя традиционните спагети all'assassina.

 • 4

  Чистернино

  +

  Джино разглежда Чистернино и долината Итрия, налаждавайки се на любимите си къщи - трули. Разбира тайните на приготвянето на капоколо, а след това се отправя към ферма за свободно отглеждани прасета.

 • 5

  Саленто

  +

  Джино се отправя на юг към Саленто, където се запознава с шампион по свободно гмуркане за улов на риба. Тук разбира и за биологично отглежданите ягоди, лук и картофи с по-малко нишесте. За финал Джино приготвя неустоим лаврак с картофена салата.

 • 6

  Полино

  +

  Джино е в региона на Базиликата, наситен с албанско присъствие. Научава се да прави албанска паста и да бере диви билки. За да завърши приключението си, Джино приготвя любимата на майка си паста с нахут, като добавя вкусно песто и сладък кромид лук.

 • 7

  Специален Коледен епизод

  +

  Джино завършва поредицата с Коледен епизод в Бари, където посеща местния рибен пазар. Той приготвя празнично тристепенно рибно меню, допълнено с пържен коледен десерт и традиционна торта, направена с остатъци от панетоне.