Джино в Италия: Като на мама

Описание

Джино Д'Акампо ще обиколи Италия надлъж и шир, за да почете жените, които са оформили кухнята на страната през вековете, като започне от родното си място - Торе дел Греко в Неапол, където се е научил да готви в кухните на баба Флора и мама Алба.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Торе дел Греко

    +

    Кулинарното приключение на Джино започва от родното му място Торе дел Греко, където той ще си припомни любими храни от детството в кухните на лелите си. На плажа, Джино ще приготви лингуини с миди и чери домати, „точно като на мама“.

  • 2

    Прочида

    +

    Прочита е остров, сгушен между Капри и Иския и има невероятна репутация относно храната си. В този епизод Джино ще се срещне с две жени, които диктуват кулинарните течения на острова. После ще приготви паста трофи с лимонено песто и скариди.

  • 3

    Тоскана

    +

    В Тоскана има нещо повече от Кианти. Този посещаван регион е пропит със средновековно наследство и кулинарни обичаи. Жените са в основата на това и Джино се среща с наследниците и създателите на тези традиции. Джино приготвя стек по флорентински.

  • 4

    Емилия-Романя

    +

    Джино е в родното място на автомобилите Ферари – Емилия-Романя. Регионът е известен със земеделските си земи, производството на месо, сирене и на „черното злато“ - балсамовият оцет.

  • 5

    Тоскана

    +

    Джино отново е в Тоскана и научава класическите кулинарни традиции за използването на прости съставки за създаването на богати ястия. След това опитва хубаво вино при фермерки, които вярват, че „качеството е по-важно от количеството”.

  • 6

    Торе дел Греко

    +

    В този финален епизод Джино се завръща в родния си град, където приготвя модерен вариант на патладжани с пармезан. Джино и неговите роднини подготвят истински италиански празник в чест на леля Клара. Очаквайте сълзи и смях на тази емоционална среща!