В Италия с Джино Д'Акампо: Скритата Италия

В Италия с Джино Д'Акампо: Скритата Италия

Описание

Джино Д’Акампо ни показва Италия по начин, по който само местните биха могли. Отклонявайки се от добре известните маршрути, той се среща с хора, които пазят традициите живи и се наслаждава на прекрасните пейзажи и културните забележителности на родната си страна.

Епизоди

 • 1

  Абруцо

  +

  Този малко познат регион е разположен в центъра на Италия, между Лацио, Марке, Умбрия и Адриатическо море. Това е свят далеч от модерна Италия, една трета от територията е заета от три национални парка. Тук основните поминъци са риболовът и селското стопанство и Джино ще се запознае отблизо с тях.

 • 2

  Трентино-Южен Тирол

  +

  Северният регион Южен Тирол - хиляди метри над морското равнище, тук са разположени Доломитите е истински алпийски рай. Кулинарните традиции са свързани с местните пазари, на които фермерите продават продукцията си. Затова Джино ще се занимае с два продукта – сиренето и сушената шунка.

 • 3

  Ломбардия

  +

  Един от най-обширните северни региони Ломбардия е известен със спиращи дъха планини, живописни градове и с езерото Комо. Мисията на Джино е да разкрие тайната на най-продаваната напитка в скандалния бар на Хари – Белини.

 • 4

  Умбрия

  +

  Умбрия е известна като зеленото сърце на Италия. В плодородните равнини се ражда всичко – зеленчуци, зърно, трюфели. Обиколката на Джино започва от град Сполето, близо до който се намира малка ферма, произвеждаща умбрийска леща.

 • 5

  Тоскана

  +

  Джино ще разбере тайните на класическото вино Кианти в красивия регион Тоскана. След това ще се присъедини към група велосипедисти на ретро колела от Ероика, за да покара по типичните за тосканската провинция бели пътища.

 • 6

  Лигурия

  +

  Този северен регион обгръща Лигурско море и е известен с природния и културен резерват Чинкуе Тере, простиращ се по крайбрежието. Тук Джино ще научи тайните на италианското джелато и ще посети маслинова горичка, разположена високо над брега.

 • 7

  Пиемонт

  +

  Северният регион Пиемонт, разположен в подножието на Алпите, има общи граници с Франция и Швейцария. Освен с изисканата си кухня и вината си, регионът е известен и с най-големия фестивал на трюфелите. Джино ще се срещне с един събирач на трюфели.