Италиански експрес с Джино

Описание

Неудържимият Джино Д’Акампо пътува по едни от най-впечатляващите маршрути с влак из Италия. Ще видим невероятни пейзажи – от скалисти крайбрежия до заснежени планини, като заедно с това ще опознаем местната кухня, култура и история на оживените градове и древни селца по пътя.

Епизоди

 • 1

  Брейл-сюр-Роя - Торино

  +

  Джино ще започне епичното си пътешествие от Франция. От алпийското градче Брей-сюр-Роя той ще се качи на влак, който ще го отведе право в Алпите.

 • 2

  Сиена - Ашано

  +

  Джино се отправя на пътешествие из прекрасната Тоскана с исторически влак на пара – Трено Натура. Управляван от бивши железничари и доброволци, този туристически влак тръгва от Сиена и спира в град Ашано, където се провежда състезание по яздене на магарета.

 • 3

  Чинкуе Тере

  +

  В този епизод Джино ще посети съкровището на италианската Ривиера – Чинке Тере. Тези забележителни пет градчета, кацнали върху скалите на брега на Средиземно море, са достъпни само по вода и с влак. Първата спирка на Джино е в най-малкото градче – Корнилия.

 • 4

  Болоня - Верона

  +

  Днес пътешествието на Джино започва от Болоня – италианската кулинарна столица. Преди да се качи на влака, той си набавя храна за из път – панино с мортадела. Влакът ще го отведе на север към Мантова, регион, в който се отглежда ориз, където ще посети един от най-старите фестивали на ориза в Италия.

 • 5

  Гарда - Болцано

  +

  Днес Джино ще се качи на скоростен влак във Верона, за да се отправи към езерото Гарда, най-голямото италианско езеро. Там той ще се срещне с гребци, които тренират за годишната регата.

 • 6

  Пиза - Лука - Флоренция

  +

  Пътешествието с влак на Джино ще го отведе из най-известните градове на Тоскана, като започва от Пиза, градът, известен с наклонената си кула. Следващата спирка е средновековният град Лука, родното място на композитора Пучини. Там Джино ще приготви семпло вегетарианско ястие от аспержи.

 • 7

  Милано – Тревильо – Бергамо

  +

  Днес Джино е в модната столица на Италия - Милано. Там той посещава елегантен коктейл бар, а след това се качва на влак до Тревилио. Там той ще разгледа завода за велосипеди „Bianchi“ и ще покара последният им модел електрическо колело.

 • 8

  Бергамо - Исео

  +

  В последния епизод Джино се отправя с влак към живописното езеро Изео, истинско скрито съкровище. Джино прекарва деня в риболов, а след това приготвя улова от сардини за пътниците на един много специален влак - Treno dei Sapore.