Kулинарните маршрути на Южна Африка

Описание

Роденият в Южна Африка австралийски готвач Уорън Мендес продължава своето изследване на страната с пътешествия, културни преживявания, рецепти и запознанства. Той ще отведе зрителя извън утъпкания туристически път, за да направи пътуването специално.

Епизоди

 • 1

  Сафари в парк "Крюгер"

  +

  Уорън започва своето второ кулинарно пътешествие из Южна Африка от световноизвестния национален парк "Крюгер" и неговите околности, където ще се отдаде на незабравимо сафари и ще приготви един възхитителен десерт.

 • 2

  Да вкусиш Йоханесбург

  +

  Йоханесбург е градът портал към опознаването на Южна Африка. В този епизод Уорън се отдава на разнообразните международни вкусове в квартал Сандтън и околностите – район, обичан както от местните, така и от туристите.

 • 3

  Дивата провинция Квазулу-Натал

  +

  Уорън е очарован от пустите плажове, суровия океан и хипопотамите по североизточното крайбрежие. Тук той ще ни демонстрира две рецепти с местни фъстъци и люти чушки, като отделя време между тях и за гмуркане с шнорхел в скътан океански залив.

 • 4

  Сафари в парк "Мадикуе"

  +

  Уорън е в известен резерват с животни на северната граница на Южна Африка. В паузите на незабравимото сафари, той приготвя ризото и десерт, завършвайки с празненство по залез слънце в дивата пустош. Незабравим епизод за приключенците!

 • 5

  Гардън рут

  +

  Гардън Рут е 200-километров крайбрежен район, известен със своето био разнообразие. Докато пътува из него, Уорън посещава залива Плетенберг, за да плува с тюлени на път към град Найсна, където ще готви южноафриканско къри и диви стриди с черупки.

 • 6

  Кейптаунски вкусове

  +

  Уорън е в „градът-майка“ Кейптаун. Днес той ще изследва стил в южноафриканска кухня, наречен „Cape Malay“. После ще опита агнешко в нов луксозен ресторант в града, ще сготви пилешко къри и самоса и ще завърши с музика на живо и вечеря в "Джаз сафари".

 • 7

  Винената долина

  +

  Уорън е в долината Франчук, изследвайки богатствата на винарната "бошендал". Тук той се отдава на дегустация, готви агнешки бутчета, обсъжда регенеративното земеделие и завършва визитата си, приготвяйки конфитюр с червено вино.

 • 8

  Скритият Херманус

  +

  Уорън е във винарската ферма "Нютън Джонсън" в град Херманус. След това се отправя към брега в търсене на местни съставки заедно с готвач, отличен със звезда Мишлен, а накрая приготвя мариновано рибно тако.

 • 9

  Крайбрежният Патерностър

  +

  Уорън поема към по-тихия крайбрежен район на Западен Кейп и живописния град Патерностър. Той поема с лодка на лов за известните южноафрикански раци с местен рибар, за да направи супа и паста с вкусното им месо, последвана от тарт със сливи и нар.

 • 10

  Отвъд каньона на река Блайд

  +

  Днес Уорън ще полети с хеликоптер над най-големия каньон в Африка, ще се отправи на пешеходно сафари сред диви жирафи и слонове, а накрая ще сготви богата зеленчукова супа, като изпече съставките ѝ върху горещи въглища и ще направи „хляб на клечка“.