Kулинарните маршрути на Южна Африка

Следващо излъчване

  1. Неделя 29 септември от 20:00

    Кейптаун (Е01 - Сезон 01)

  2. Неделя 29 септември от 20:30

    Кейп Коуст (Е02 - Сезон 01)

Описание

Роденият в Южна Африка австралийски готвач Уорън Мендес продължава своето изследване на страната с пътешествия, културни преживявания, рецепти и запознанства. Той ще отведе зрителя извън утъпкания туристически път, за да направи пътуването специално.

Епизоди

  • 1

    Сафари в парк "Крюгер"

    +

    Уорън започва своето второ кулинарно пътешествие из Южна Африка от световноизвестния национален парк "Крюгер" и неговите околности, където ще се отдаде на незабравимо сафари и ще приготви един възхитителен десерт.

  • 2

    Да вкусиш Йоханесбург

    +

    Йоханесбург е градът портал към опознаването на Южна Африка. В този епизод Уорън се отдава на разнообразните международни вкусове в квартал Сандтън и околностите – район, обичан както от местните, така и от туристите.

  • 3

    Дивата провинция Квазулу-Натал

    +

    Уорън е очарован от пустите плажове, суровия океан и хипопотамите по североизточното крайбрежие. Тук той ще ни демонстрира две рецепти с местни фъстъци и люти чушки, като отделя време между тях и за гмуркане с шнорхел в скътан океански залив.

  • 4

    Сафари в парк "Мадикуе"

    +

    Уорън е в известен резерват с животни на северната граница на Южна Африка. В паузите на незабравимото сафари, той приготвя ризото и десерт, завършвайки с празненство по залез слънце в дивата пустош. Незабравим епизод за приключенците!

  • 5

    Гардън рут

    +

    Гардън Рут е 200-километров крайбрежен район, известен със своето био разнообразие. Докато пътува из него, Уорън посещава залива Плетенберг, за да плува с тюлени на път към град Найсна, където ще готви южноафриканско къри и диви стриди с черупки.

  • 6

    Кейптаунски вкусове

    +

    Уорън е в „градът-майка“ Кейптаун. Днес той ще изследва стил в южноафриканска кухня, наречен „Cape Malay“. После ще опита агнешко в нов луксозен ресторант в града, ще сготви пилешко къри и самоса и ще завърши с музика на живо и вечеря в "Джаз сафари".

  • 7

    Винената долина

    +

    Уорън е в долината Франчук, изследвайки богатствата на винарната "бошендал". Тук той се отдава на дегустация, готви агнешки бутчета, обсъжда регенеративното земеделие и завършва визитата си, приготвяйки конфитюр с червено вино.

  • 8

    Скритият Херманус

    +

    Уорън е във винарската ферма "Нютън Джонсън" в град Херманус. След това се отправя към брега в търсене на местни съставки заедно с готвач, отличен със звезда Мишлен, а накрая приготвя мариновано рибно тако.

  • 9

    Крайбрежният Патерностър

    +

    Уорън поема към по-тихия крайбрежен район на Западен Кейп и живописния град Патерностър. Той поема с лодка на лов за известните южноафрикански раци с местен рибар, за да направи супа и паста с вкусното им месо, последвана от тарт със сливи и нар.

  • 10

    Отвъд каньона на река Блайд

    +

    Днес Уорън ще полети с хеликоптер над най-големия каньон в Африка, ще се отправи на пешеходно сафари сред диви жирафи и слонове, а накрая ще сготви богата зеленчукова супа, като изпече съставките ѝ върху горещи въглища и ще направи „хляб на клечка“.