Kулинарните маршрути на Южна Африка

Следващо излъчване

  1. Четвъртък 7 декември от 13:00

    Дърбан (Е05)

  2. Четвъртък 7 декември от 13:30

    Квазулу-Натал (Е06)

  3. Четвъртък 7 декември от 23:00

    Дърбан (Е05)

Описание

Пътешествие из забележителните региони на Южна Африка с водач роденият там готвач Уорън Мендес, в което изпробваме ценни рецепти и уникални вкусове и чрез изключителното разнообразие и произход на храната научаваме повече за страната и народа ѝ.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Кейптаун

    +

    Първата спирка на Уорън в Южна Африка е Кейптаун. Той посещава оживен фермерски пазар, където опитва различни продукти и приготвя къри в квартал "Бо Каап". След това се отправя към рибарското селище Саймънстаун.

  • 2

    Кейп Коуст

    +

    На път за частния резерват „Грутбос“ Уорън спира в град Кайелитша - дом на вдъхновяващи инициативи за микроземеделие. Той отива на ботаническо сафари, приготвя барбекю с пресни фермерски продукти и лови миди по скалистото крайбрежие на резервата.

  • 3

    Винарски региони

    +

    Уорън поема към Кейп Уайнлендс, където опитва различни местни вина. Към тях той приготвя боботи - селско къри с месо, гарнирано с пикантен крем, а заедно със своята добра приятелка и кулинарна авторка Абигейл Донъли приготвя традиционен млечен тарт.

  • 4

    Калахари

    +

    Следващата спирка на Уорън е природният резерват „Цвалу“ в пустинята Калахари. Уорън първо отива на сафари, а след това се среща с известния готвач шеф Марнус, за да приготви вкусни южноафрикански деликатеси с разнообразие от местни продукти.

  • 5

    Дърбан

    +

    Уорън се отправя към град Дърбан. Той опитва някои необичайни местни специалитети, включително Bunny Chow - южноафриканска улична храна, състояща се от къри, сервирано в издълбано парче бял хляб и пикантен ананас - популярна южноафриканска закуска.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 7 декември от 13:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 7 декември от 23:00
    По 24Kitchen
  • 6

    Квазулу-Натал

    +

    В Дърбан Уорън посещава известния ресторант „Max’s Lifestyle“, а после се отправя към близко зулуско село. Тук той се научава да готви путу пап – ястие от царевично брашно и сотирани тиквени листа.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 7 декември от 13:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 7 декември от 23:30
    По 24Kitchen
  • 7

    Национален парк "Крюгер"

    +

    Уорън посещава националния парк „Крюгер“. Той отива на сафари, на което вижда стадо дремещи лъвове и опитва местни храни, включително плодовете на дървото марула, използвани за направата на ликьора „Амарула“.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 14 декември от 13:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 14 декември от 23:00
    По 24Kitchen
  • 8

    Национален парк "Пиланесбърг"

    +

    В сърцето на пустинята Калахари Уорън вижда множество африкански животни и се учи да прави традиционни сухари, подходящи за сутрешното му кафе. После пристига в Пиланесбърг, откъдето поема на приключение с АТВ.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 14 декември от 13:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 14 декември от 23:30
    По 24Kitchen
  • 9

    Нелсън Мандела

    +

    Уорън спира в историческия град Претория, където посещава местните фермерски пазари и готви Koeksisters – лепкави южноафрикански понички. След това пристига в Йоханесбург и се среща с личния готвач на бившия президент Нелсън Мандела.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 21 декември от 13:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 21 декември от 23:00
    По 24Kitchen
  • 10

    Йоханесбург

    +

    Уорън е в Йоханесбург и първата му спирка е оживеният квартал „Совето“. Тук той приготвя своята версия на южноафриканското зеленчуково ястие чакалала. После представя и традиционното ястие „7 цвята“.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 21 декември от 13:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 21 декември от 23:30
    По 24Kitchen