Mastiff 2020
Храна и огън

Описание

Шведският готвач и визионер Никлас Екстедт изпепелява конвенционалните правила за готвене, връщайки зрителите към „аналоговото готвене“, описано като „висококвалифициран подход към кулинарията, който разчита на въглища вместо на готварски печки“.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Епизод 1

  +

  В издирване на корените на американското барбекю Никлас се отправя към Тексас, за да открие какво наистина представлява това място и възможно ли е наистина всичко да се метне на скарата?

 • 2

  Епизод 2

  +

  Никлас посещава своя любим кулинарен регион – Баската автономна област – за да разбере какво прави местната храна толкова уникална и да проникне в света на един от най-добрите ресторанти в света.

 • 3

  Епизод 3

  +

  Никлас обира лаврите на кулинарна надпревара в Истанбул и открива, че този исторически град има толкова много лица, колкото са разновидностите на кебапа, който се приготвя там.

 • 4

  Епизод 4

  +

  Перу е една от най-интересните кулинарни култури в света и Никлас получава разрешение да зарови храна, да пече в глина и да вкуси морско свинче, като самият той става обект на прословутото перуанско любопитство.

 • 5

  Епизод 5

  +

  Никлъс посещава съседна Финландия, където открива огромно разнообразие от фантастични продукти и в него пламва непозната досега любов към местната продукция.

 • 6

  Епизод 6

  +

  Посещавайки Неапол, родния град на пицата, за който се оказва, че може да предложи много повече от само пица, Никлас се сблъсква с въпроса, съществува ли изобщо предел за онова, което може да се приготви в пещ за пица?