Ева Лонгория: В търсене на Мексико

Описание

Актрисата Ева Лонгория се гордее с мексиканските си корени и е дълбоко свързана с тази страна. В тази поредица Ева изследва земите на своите предци, за да види как културата, природата и историята са оформили прочутата кухня на Мексико.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Мексико сити

  +

  В този епизод Ева Лонгория ни развежда из Мексико Сити - мястото, където тя среща съпруга си Пепе и където тя и синът ѝ Санти обичат да прекарват времето си. Този град е черпил влияния от векове миграция и така е оформил разнообразната си кухня.

 • 2

  Юкатан

  +

  Ева пътува на изток до гъстите джунгли на щата Юкатан - дом на древните маи. Гордостта на местните от произхода им се усеща във всеки обичай и ястие. Юкатанците обаче вярват, че хубавите неща стават бавно и много от ястията се готвят с часове.

 • 3

  Оахака

  +

  Ева пътува до Южно Мексико, за да усети магията на Оахака. Някога търговски център на древните търговски пътища през Централна Америка, Оахака се е превърнал в дом на шоколада, а също така е и смятан за родното място на царевицата.

 • 4

  Нуево Леон

  +

  Североизточният щат Нуево Леон граничи с Тексас, така че това е пътуване в познати земи за родената в Тексас Ева. Тя посещава ресторант в столицата Монтерей, където готвачът разказва историята на Нуево Леон чрез своите иновативни ястия.

 • 5

  Халиско

  +

  В този епизод Ева се отправя на запад към плодородните земи на Халиско и столицата му Гуадалахара. Има една поговорка, че „Халиско е Мексико и Мексико е Халиско“, защото голяма част от това, което се смята за типично мексиканско, произхожда оттук.

 • 6

  Веракрус

  +

  Щатът Веракрус с форма на полумесец прегръща атлантическото крайбрежие по протежение на Мексиканския залив. Ева тръгва по стъпките на своя предшественик Лоренцо Лонгория, който пристига тук преди 400 години, само век след първите конкистадори.