Описание
Кулинарен писател, готвач и блогър, Донал Скиан води предаване от десет серии, които ще изследват нарастващата популярност на печивата в Азия.
Кулинарен писател, готвач и блогър, Донал Скиан води предаване от десет серии, които ще изследват нарастващата популярност на печивата в Азия.
Донал е в Хонгконг, където британското присъствие може да се види навсякъде, както и азиатските му корени. За начало на своето пътешествие, Донал ще посети една от най-старите пекарни в града.
Донал продължава пътешествието си в Хонгконг, опитвайки местния специалитет – сладка и вкусна яйчена гофрета, преди да приготви вкусно пилешко бао.
Донал Скиан заминава за забързания Сингапур, където уличната храна е изключително популярна. Той ще опита роти от сергия на пазара, както и пухкава зелена торта с пандан.
Донал продължава да е в Сингапур и ще опита популярната кифличка на конци и ще опита да приготви бестселъра на местните пекарни – торта с мартини от личи.
Донал продължава да е в Сингапур и ще опита популярната кифличка на конци и ще опита да приготви бестселъра на местните пекарни – торта с мартини от личи.
Донал Скиан е в Токио, където ще потърси скритото бижу – чайната „Косоан“.
В японския мегаполис Токио, Донал опитва приготвените пред него традиционни палачинки монджаяки със зеленчици и пшенично тесто. Участва в майсторски клас по висококачествено печене, където научава тайните на перфектния японски сладкиш.
Донал предприема драматично пътуване с ферибот през Перлената делта - от Хонконг до Макао. В миналото португалско пристанище от 16-ти век, днес Макао е автономна територия в Китай, която създава невероятна обстановка по отношение на
Донал посещава квартал Йонсан Гу в Сеул, където открива кафенето “Обаятелния пингвин”, управлявано от София Ю, която пече торти в европейски стил с корейски привкус, пример за това е шифонената торта с мандарини.
В Сеул Донал посещава пазара Мангвон с телевизионния готвач Уонил Лий, за да се запознае с историята на корейското пекарство. Намира и много нови предприятия за производство на торти, хляб и сладки, които са изключително ентусиазирани.