Кафяви раци с бира и майонеза

02:44

Описание

В Скандинавия е избухнала хранителна революция. Този път, Адам Лайо поема на север. Адам се потапя в скандинавската култура, история и кухня, за да изследва представата за Новата скандинавска революция в храната.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Епизод 1

  +

  В Копенхаген, Адам се учи на изкуството да прави перфектната чаша датско кафе преди да тръгне да изследва региона. Той се среща с Клаус Майер - кръстник на Новата скандинавска хранителна революция, който го отвежда зад кулисите на своя ресторант.

 • 2

  Епизод 2

  +

  Адам се среща с Майк Викинг, директор на Института за щастие в жилищната част на Копенхаген. Заедно те готвят датско национално ястие и откриват как и защо Дания е една от най -щастливите страни в света.

 • 3

  Епизод 3

  +

  Адам се среща с кръстникът на скандинавската хранителна революция, който му показва обхвата на новото движение в исторически затвор, където Адам се включва в готварската програма, за да научи затворниците да правят един прочут датски десерт.

 • 4

  Епизод 4

  +

  В Стокхолм, Адам е в смелата кухня на готвача Никлас Екстедт. Тук Никлас показва на Адам неговия селски стил на готвене изключващ електричество, като използва само огън, дърва и сено за готвене на изисканите му ястия.

 • 5

  Епизод 5

  +

  Адам е в шведския град Малмо, за да посети кухнята на първата шведска готвачка, отличена със звезда Мишлен. Адам посещава училище, където е въведена общоградската политика за органични храни и прави грахова супа и палачинки със спелта за децата.

 • 6

  Епизод 6

  +

  Адам е в Норвегия - най-богатата страна в региона, която обаче изостава от Швеция и Дания в хранителната революция. Адам посещава пазара за хранителни продукти Матхален в Осло - новият център за висококачествена храна в града.

 • 7

  Епизод 7

  +

  Адам се среща с Джейсън Робъртс - австралиец, който е живял в Свалбард в продължение на 20 години. Тук Адам прави известната норвежка сьомга Гравалакс, преди да завърши пътуването си с посещение на Глобалното хранилище за семена.

Рецепти