Вкусове от Скандинавия
Кафяви раци с бира и майонеза
02:44Клипове
Епизоди
1
Епизод 1
+В Копенхаген, Адам се учи на изкуството да прави перфектната чаша датско кафе преди да тръгне да изследва региона. Той се среща с Клаус Майер - кръстник на Новата скандинавска хранителна революция, който го отвежда зад кулисите на своя ресторант.
2
Епизод 2
+Адам се среща с Майк Викинг, директор на Института за щастие в жилищната част на Копенхаген. Заедно те готвят датско национално ястие и откриват как и защо Дания е една от най -щастливите страни в света.
3
Епизод 3
+Адам се среща с кръстникът на скандинавската хранителна революция, който му показва обхвата на новото движение в исторически затвор, където Адам се включва в готварската програма, за да научи затворниците да правят един прочут датски десерт.
4
Епизод 4
+В Стокхолм, Адам е в смелата кухня на готвача Никлас Екстедт. Тук Никлас показва на Адам неговия селски стил на готвене изключващ електричество, като използва само огън, дърва и сено за готвене на изисканите му ястия.
5
Епизод 5
+Адам е в шведския град Малмо, за да посети кухнята на първата шведска готвачка, отличена със звезда Мишлен. Адам посещава училище, където е въведена общоградската политика за органични храни и прави грахова супа и палачинки със спелта за децата.
6
Епизод 6
+Адам е в Норвегия - най-богатата страна в региона, която обаче изостава от Швеция и Дания в хранителната революция. Адам посещава пазара за хранителни продукти Матхален в Осло - новият център за висококачествена храна в града.
7
Епизод 7
+Адам се среща с Джейсън Робъртс - австралиец, който е живял в Свалбард в продължение на 20 години. Тук Адам прави известната норвежка сьомга Гравалакс, преди да завърши пътуването си с посещение на Глобалното хранилище за семена.