Вкусове от Япония

Описание

Кулинарният почит на Адам Лайо към Япония разкрива страна, богата на традиции, кипяща от иновации и отличаваща се със своите уникални фанатични кулинарни герои.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Епизод 1

  +

  В първия епизод на поредицата водещият Адам Лайо открива чара на деликатеси като морския таралеж, местни сладководни риби и бутиков чийзкейк в най-северния и студен остров на Япония - Хокайдо.

 • 2

  Епизод 2

  +

  Адам Лайо влиза в морето с японски рибари, които са хванали риба тон за милион долара. После се среща с прозводител на соев сос, който спасява по-голямата част от персонала си по време на цунамито от 2011-та год.

 • 3

  Епизод 3

  +

  В родния град на съпругата си Адам Лайо разкрива тайните на превъзходното саке, опитва едни от най-добрите в света видове суши и приготвя класическа японска вечеря със своята тъща.

 • 4

  Епизод 4

  +

  Адам Лайо открива и опитва едни от най-изтънчените ястия с мисо, пилешко от Нагоя и говеждо Вагиу в Япония преди да се срещне с 74-годишна жена, която все още се гмурка, за да лови скъпите миди Абалон.

 • 5

  Епизод 5

  +

  В обширната градска част на Токио Адам Лайо изследва хранителната култура, която изхранва работещите на заплата хора със стил, запазвайки традициите на ежегодния фестивал на черешовия цвят.

 • 6

  Епизод 6

  +

  Адам обикаля ресторантите в Токио, за да открие по-различна храна като тази, която Якитори приготвя от пилешки репродуктивни органи - една кулинарна наслада, наречена "Пръст 2013".

 • 7

  Епизод 7

  +

  В Киото традиционната японска култура процъфтява наред с кулинарната сцена и когато Адам Лайо ни отвежда на пътешествие там, ние се запознаваме с чаен майстор, една чирак гейша и готвач със звезда Мишлен, който превръща ризото в суши.

 • 8

  Епизод 8

  +

  Адам Лайо изследва финансовия център на Япония Осака и открива най-добрата бърза храна в света, сумо борец превърнал се в готвач и несравними японски спагети от елда.

 • 9

  Епизод 9

  +

  В южните острови на Япония Кюшу и Шикоку, Адам Лайо попада на бликаща от енергия и топлота култура, при която старите дами използват iPad, за да събират плодове от горите, био фермери отглеждат плодове за своите прасета.

 • 10

  Епизод 10

  +

  В този последен епизод от кулинарната експедиция на Адам Лайо в Япония се срещаме с хората от Окинава и откриваме еклектична кухня резултат от китайско, американско, тайландско, японско и корейско влияние, както и научаваме тайната на дълголетието.