Давид Скоко: Мотор, вино и храна

Следващо излъчване

  1. Понеделник 23 септември от 14:30

    Владетелите на Дингач (Е01)

  2. Понеделник 23 септември от 22:30

    Владетелите на Дингач (Е01)

  3. Вторник 24 септември от 07:30

    Владетелите на Дингач (Е01)

Описание

В деветте епизода на поредицата, Давид Скоко пътува из Хърватия, за да представи най-известните винопроизводители в страната. По време на пътуването си разказва колоритни истории и използва местни съставки, с които приготвя невероятни ястия.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Владетелите на Дингач

    +

    Давид Скоко пътува на юг, за да посети винарските семейства Матушко и Шегович. Предстои му да научи защо стръмното местоположение на Дингач в Пелешац е идеално за отглеждане на сорта "Плавач мали" и как се съхранява вино на дъното на морето.

    Следващо излъчване
    Понеделник 23 септември от 14:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Понеделник 23 септември от 22:30
    По 24Kitchen
  • 2

    Екологични хълмове на виното

    +

    Давид Скоко ни отвежда в "хълмистата Хърватия", в Загорие. В лозето на природолюбителя Томислав Болфан, Дейвид ще се запознае с винените шеги на Загорие и защо породата "ангъс" е устойчива за средата, както и значението на зехтина за региона.

    Следващо излъчване
    Вторник 24 септември от 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник 24 септември от 22:00
    По 24Kitchen
  • 3

    Грашевина

    +

    Давид Скоко ни отвежда в Златната долина на Пожега. Неговият домакин Владо Краутакер е избиран два пъти за най-добър винопроизводител в Хърватия. Научаваме също така защо до лозята се засаждат рози и как се разорават с коне.

    Следващо излъчване
    Вторник 24 септември от 14:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник 24 септември от 22:30
    По 24Kitchen
  • 4

    Новите първенци в региона

    +

    Давид Скоко е в Истрия заедно с Иван Дамянич, чиито предци през 1928 г. са имали на стената си златен медал от международен конкурс за вино в Париж. Рибното меню на Давид в този епизод включва по-малко познати морски специалитети.

    Следващо излъчване
    Сряда 25 септември от 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда 25 септември от 22:00
    По 24Kitchen
  • 5

    Винената традиция на Бараня

    +

    Любимият ни готвач Давид Скоко пътува на изток, към слънчевата Бараня. Семейството, което посещава е легендарен винопроизводител от четири поредни поколения. Селото се радва на много слънчеви дни и добри условия за риболов на река Дунав.

    Следващо излъчване
    Сряда 25 септември от 14:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда 25 септември от 22:30
    По 24Kitchen
  • 6

    Един специален гараж в Задар

    +

    Давид Скоко пътува из северната част на Далмация, до специална винарна в Задар, свързана с френските винопроизводители. Идеалното меню за вино, чиито лозя често са покрити с т.нар. "солена слана", е риба в няколко различни варианта и десерт от смокини.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 26 септември от 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 26 септември от 22:00
    По 24Kitchen
  • 7

    Плешивица - живот в хармония с природата

    +

    В близост до Загреб Давид открива зелен оазис, дело на винарска фамилия, производител на натурално пенливо вино със световно отличие. Това кара Давид да приготви обяд от диви местни съставки, след което ще научим за биодинамичното отглеждане на лозя

    Следващо излъчване
    Четвъртък 26 септември от 14:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 26 септември от 22:30
    По 24Kitchen
  • 8

    Семейни традиции и Малвазия

    +

    Давид ни отвежда в Истрия, където се среща с винарска фамилия, чиято история е над 120-годишна, а фокусът им е върху сорта Малвазия. Научаваме каква е връзката между виното и пчелите и съществува ли мускатов мед.

    Следващо излъчване
    Петък 27 септември от 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 27 септември от 22:00
    По 24Kitchen
  • 9

    Пощенска марка Жлахтина

    +

    Давид е на остров Крък, където се среща с Антон Катунар - любител историк, IT специалист и винопроизводител. Неговата продукция е опитвана от американски президент и от папата, а Сан Марино издава пощенска марка с неговото вино Жлахтина.

    Следващо излъчване
    Петък 27 септември от 14:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 27 септември от 22:30
    По 24Kitchen