Традиции от Португалия

Традиции от Португалия

Следващо излъчване

  1. Четвъртък, 29 октомври от 13:00

    Коимбра (Е09)

  2. Четвъртък, 29 октомври от 13:30

    Кастело Бранко (Е10)

  3. Четвъртък, 29 октомври от 23:00

    Коимбра (Е09)

Описание

Известният готвач Енрике Са Песоа интерпретира традиционната португалска кухня в едно пътешествие към корените на националната гастрономия, като осъвременява рецептите, вдъхвайки им нов живот.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Виана до Кастело

    +

  • 2

    Брага

    +

  • 3

    Вила Реал

    +

  • 4

    Браганса

    +

  • 5

    Визеу

    +

  • 6

    Гуарда

    +

  • 7

    Порто

    +

  • 8

    Авейро

    +

  • 9

    Коимбра

    +

    Днешният епизод е посветен на кухнята на окръг Коимбра. Енрике ще приготви яхния с козе месо, воденички и хлебен пудинг.

    Следващо излъчване
    Четвъртък, 29 октомври от 13:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък, 29 октомври от 23:00
    По 24Kitchen
  • 10

    Кастело Бранко

    +

    Днес ще открием гастрономическите чудеса на окръг Кастело Бранко. Енрике ще сготви дроб с лук, печено яре и традиционен яйчен сладкиш.

    Следващо излъчване
    Четвъртък, 29 октомври от 13:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък, 29 октомври от 23:30
    По 24Kitchen
  • 11

    Лейрия

    +

    Днешното ни пътешествие ще ни отведе в окръг Лейрия. Ще има супа с риба треска, пиле в гювеч и ястие с къдраво зеле.

    Следващо излъчване
    Четвъртък, 5 ноември от 13:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък, 5 ноември от 23:00
    По 24Kitchen
  • 12

    Сантарем

    +

    Днес ще се запознаем с вкусовете на окръг Сантарем. Ще започнем с каменна супа, ще продължим с печена риба треска с хляб и ще завършим с бакла със свински ребра.

    Следващо излъчване
    Четвъртък, 5 ноември от 13:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък, 5 ноември от 23:30
    По 24Kitchen
  • 13

    Лисабон

    +

    Днес ще бъдем в столицата на Португалия – Лисабон, за да изучим нейната кухня. Ще започнем с риба треска с картофи и яйца, следва паниран зелен фасул, а за финал – класически биток.

  • 14

    Порталегре

    +

    Днешното ни гастрономическо пътуване е до окръг Порталегре. Енрике ще приготви яхния с агнешко, яхния със зърнени култури и накрая – сладкиш.

  • 15

    Сетубал

    +

    Днес ще отидем до окръг Сетубал, за да готвим пържена сепия, след това рибна яхния, а накрая – пиле с ориз.

  • 16

    Евора

    +

    Днешният епизод е посветен на региона Алентежу и ще се запознаем с кухнята на окръг Евора. Енрике ще приготви гаспачо, супа от акула и португалска яхния.

  • 17

    Бежа

    +

    Днес ще се запознаем с кухнята на окръг Бежа. В менюто ще има месо с миди, типична асорда от Алентежу и за финал – класически бадемов кейк.

  • 18

    Фаро

    +

    Днес Енрике ще ни разкрие вкусовете на окръг Фаро. Ще започне с катаплан, след това ще приготви ориз с октопод и ще завърши със стекове от риба тон в лук.

  • 19

    +

  • 20

    +

  • 21

    +

  • 22

    +