Валънтайн Уорнър

Валънтайн Уорнър

Преди да започне да работи по лондонските ресторанти за майстор-готвачи като Аластер Литъл и Роуз Карарини, Валънтайн Уорнър е рисувал портрети. По-късно той създава своя кетъринг фирма, но и до днес запазва страстта си да е сред природата, да ходи на лов и риболов.

Първото телевизионно предаване на Валънтайн „What to Eat Now“ /“Какво да ядем сега“/ излиза в ефир през 2008 г и представя ястия с есенни продукти. Вторият сезон на предаването е посветено на летните продукти. И към двата сезона на предаването Валънтайн издава и книга. През 2011 г. Валънтайн представя новото си предаване „Valentine Warner: Coast to Coast“ /“Валънтайн Уорнър: От бряг до бряг“/по Good Food Channel, в което той пътува из цяла Англия и лови риба, а след това я приготвя. Следват още няколко предавания, както и участия като съдия в различни телевизионни формати. Тази година в ефир излязоха две нови предавания – „Първо рибата, после тигана“ и „Валънтайн Уорнър – Дивото зове“.

Валънтайн списва рубрика в две списания и пише за много други периодични издания.

Като страстен готвач Валънтайн вярва, че истинското познаване на продуктите, на техния състав и произход, е точно толкова важно, колкото и самото готвене.

От пролетта на 2013 г. Валънтайн има нов уебсайт -www.valentinewarner.com