Том и Хенри Хърбърт

Том и Хенри Хърбърт

Том и Хенри са братя с разлика помежду си от 10 години. Работят на една улица в  Chipping Sodbury, Южен Глочестършир– Том като пекар, а Хенри като месар. Водят телевизионното предаване „Братя пекари“ (The Fabulous Baker Brothers) вече 7 години.

Том

Като пекар, съм пристрастен към яденето, споделянето и правенето на хляб. Затова често изнасям лекции, правя демонстрации и организирам курсове по правене на хляб. Аз съм най-големият от шестима братя и съм баща на четири буйни деца. Със съпругата ми Анна сме женени от 18 години и живеем близо до Страуд.

От 26 години съм част от семейния бизнес Hobbs House Bakery, като съм минал през различни позиции – от чистене до изработване на бизнес стратегия и планиране, развиване на продукти, иновации, маркетинг, онлайн продажби, продаване и обучение.

Заедно с брат ми Хенри сме водещи на телевизионното предаване „Братя пекари“. С Хенри сме издали и две кулинарни книги, а в момента аз работя по третата си книга.

Благодарение на работата си съм обиколил всички кътчета на света, както и Великобритания.

Обичам да работя с хора, които са движени от силно желание и страст по отношение на работата си. Обичам да помагам на хората да откриват своята страст, да поддържат огъня ѝ и да я следват.

Преподавам пекарство в кулинарното училище на Hobbs House Bakery.

Хенри

Хенри се присъединява към Hobbs House Bakery още като тийнейджър, работейки в хладилното отделение. Но веднага щом изкарва шофьорската си книжка, той се отправя към търговското градче Nailsworth с мотопеда си.Там той работи в кухнята на деликатесен магазин, развивайки любовта си към храната. Там той среща и бъдещата си съпруга Джес.

След като завършва обучението си в Уестминстърския колеж, Хенри работи в Лондон. Но скоро след това се връща в родния си край, за да се присъедини към семейния бизнес, основавайки месарница House Bakery. Не след дълго той започва да отговаря за продажбите в семейната фирма. А най-новото предизвикателство пред Хенри е ролята му на Директор продажби.

Хенри е включен в класацията на списание Forbes „30 под 30“, печелейки гласовете на съдиите с поничките си с квас с телешко и трюфел.