Сузи Масети

Сузи Масети

 

Световноизвестната готвачка Сузи Масети е родена в Милано, Италия. Тя е трето поколение готвач в семейството. Баба и, французойка, е била собственичка и готвачка на семейния ресторант. Майката на Сузи я ражда в кухнята на семейния ресторант.  

„Как бих могла да се занимавам с нещо друго, след като съм родена в кухня? Още от 19-годишна възраст знаех, че искам да стана професионален готвач. Обичах всичко, което виждах в семейния ресторант, докато израствах“, споделя Сузи.

Освен от кулинария, шеф Сузи се интересувала от изкуство и архитектура. Затова тя завършва колеж по изкуства.

След като се омъжва през 1974 г. шеф Сузи се премества от Милано в Тоскана. Първият и съпруг е от семейство на ресторантьори и Сузи попада в друг свят, запознава се със съвсем различна кухня – тосканската.

Преди съдбата да я отведе в Америка, а след това в Абу Даби, шеф Сузи отваря семеен ресторант в крайбрежния град Виареджо, Тоскана, а по-късно управлява и къща за гости.

След като работи 3 години в Абу Даби, шеф Сузи се премества в Бахрейн, за да заеме позицията на главен готвач на хотел „Diplomat Radisson Blue“. Следва работа в хотел „Шератон“ в Дубай.
След като през 2019 г. се връща отново в Бахрейн, шеф Сузи създава собствена органична ферма – Roots & Shoots Organic Farm.

Шеф Сузи е била личен готвач на министър-председателя на Катар и е готвила за много известни личности.

Масети притежава ресторант в Саудитска Арабия и планира да отвори втори – в Рияд.