Себастияо Кастильо

Себастияо Кастильо

Биография

Себастияо Кастильо е роден през 1976 г в традиционно семейство в Ещорил, Португалия и има двама по-големи братя.
От малък Себастияо търси пътя си и занимание, което да е близко до сърцето му.
Страстта му към готвенето изглежда предопределена от съдбата, а не просто стечение на обстоятелствата в живота му. Готвенето придава смисъл, цвят и емоция на живота му.

След като завършва графичен дизайн и основава малка дигитално студио, Себастияо решава да работи за неправителствената организация Raleigh и заминава за Коста Рика. Той прекарва на острова три месеца, готвейки за група от хора и открива, че това е неговото занимание. Спомените му за вкусове и аромати изплуват и той си припомня как, като тийнеджър, всеки петък е ходел с майка си на местния пазар, а след това е готвел за семейството си. Осъзнавайки, че единствено готвенето го прави щастлив, Себастияо се връща в Португалия.

Проектът "Просто Себастияо" стартира през октомври 2010, след като Себастияо усъвършенства кулинарните си умения си в стари португалски енотеки.

Кулинарните техники, овладяни от практиката, съчетани с дълбока интуиция, страстта му към вкусовете и храната, дават смелост и увереност на Себастияо да поема предизвикателства. Кухнята на Себастияо е спонтанна и интуитивна, точно като самия него.