Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Саймън Римър

Саймън Римър

Саймън Римър
Саймън Питър Римър, роден на 5 май 1963 г., е английски готвач и ресторантьор, известен с телевизионните си изяви.
По образование Саймън е моден дизайнер, а в готвенето е самоук. През 1990 г. той отваря вегетариански ресторант “Greens” в Манчестър. Две години по-късно „Гардиън“ обявява ресторанта за един от най-вълнуващите нови ресторанти във Великобритания.

През октомври 2004 г. Римър издава първата си книга - The Accidental Vegetarian. Втората му книга The Rebel Cook излиза през 2006 г. Следват книгите Lazy Brunch (2008 г.) и The Seasoned Vegetarian (2009 г.).

Саймън Римър има богата телевизионна кариера. Освен участие в много телевизионни предавания, той е водещ на предаванията Something for the Weekend, Sunday Brunch, Daily Brunch, „Вкусна седмица“ (Eat the Week with Iceland) и др. Римър участва като треньор в кулинарното състезание Great British Menu през 2006 г. и 2012 г. От 2014 г. е водещ на кулинарната викторина Win It, Cook It. През 2016 г. е водещ на Tricks of the Restaurant Trade заедно с Кейт Куилтън.

Саймън е женен и има две деца. Живее в предградие на Манчестър и е фен на футболен клуб „Ливърпул“.