Рейчъл Ку

Рейчъл Ку

Разнообразните занимания на Рейчъл спомагат за оформянето на уникалния ѝ кулинарен подход.
Тя завършва „Арт и дизайн“ в колеж „Сейнт Мартинс“ в Лондон. След това работи като PR и маркетинг директор на луксозна модна марка. Но страстта ѝ към сладкарството надделява и я отвежда в Париж, за да учи в известното кулинарно училище Le Cordon Bleu.
Рейчъл намира точно приложение на уменията си, като работи във възхитителен парижки салон за чай с кулинарна книжарница La Cocotte. Там Рейчъл измисля и приготвя вкусни десерти, с които угощава гостите на представяния на книги. Едновременно с това води курсове по сладкарство. В La Cocotte Рейчъл си изгражда име, което в момента ѝ позволява да работи по различни кулинарни проекти из целия свят.

Рейчъл е и автор на кулинарни книги, сред които „Barres à céréales, Granola et Muesli faites maison“, “Pâtes à tartiner” и “The Little Paris Kitchen”, преведени на много езици.

Първото ѝ кулинарно предаване “The Little Paris Kitchen” /“Малка парижка кухня“/ се излъчва през 2012 г. по BBC 2 и има голям успех по целия свят.
През 2013 г. излиза четвъртата книга на Рейчъл – “My Little French Kitchen” /„Моята малка френска кухня“/. През 2014 г. тя вече е на книжния пазар и в САЩ.

Последните телевизионни предавания на Рейчъл “Rachel Khoo’s Kitchen Notebook: London“ и „Rachel Khoo’s Kitchen Notebook: Cosmopolitan Cook“ /„Вкусът на Лондон с Рейчъл Ку“ и „Вкусове от света с Рейчъл Ку“/ жънат успех по целия свят. Излиза и петата книга на готвачката – “Rachel Khoo’s Kitchen Notebook” /„Кулинарният дневник на Рейчъл Ку“/, в която са събрани рецептите от предаванията.

От 2014 г. Рейчъл списва колонка в списанието Daily Mail’s Weekend и работи по илюстрациите на книгите си.
Съвсем скоро Рейчъл ще представи свой нов кулинарен онлайн проект.

  • Шоколадово суфлеРецепти
    Шоколадово суфле

    1. За карамеления сос, в съд с дълга дръжка сипвайте захарта на порции, като изчаквате да се разтопи. При необходимост само разклащайте съда, докато се получи тъмнозлатист карамел. Добавете сметаната...

  • Пудинг от кокосов ориз и крем с лимонена треваРецепти
    Пудинг от кокосов ориз и крем с лимонена трева

    1. За пудинга сипете ориза в тенджера и го залейте с кокосовото мляко. Добавете настърганата палмова захар /може да я замените с кленов сироп/. Разбърквайте, докато сместа заври. Варете около 15 минут...

  • Равиоли с рикота и спанак и доматен сосРецепти
    Равиоли с рикота и спанак и доматен сос

    1. Смесете брашното и семолината в купа. След това ги изсипете върху плота и направете кладенче в тях. В кладенчето чукнете яйцата и добавете зехтин, сол и топла вода. С пръсти или с вилица разбийте т...

  • Печени пилешки кнедлиРецепти
    Печени пилешки кнедли

    1. За тестото нарежете на ситно маринованите люти чушки, като остраните семките им предварително. Разбийте яйцето. Затоплете млякото.2. В купа сипете брашното, захарта, солта и маята. Добавете нарязан...