Рейчъл Ку

Рейчъл Ку

Разнообразните занимания на Рейчъл спомагат за оформянето на уникалния ѝ кулинарен подход.
Тя завършва „Арт и дизайн“ в колеж „Сейнт Мартинс“ в Лондон. След това работи като PR и маркетинг директор на луксозна модна марка. Но страстта ѝ към сладкарството надделява и я отвежда в Париж, за да учи в известното кулинарно училище Le Cordon Bleu.
Рейчъл намира точно приложение на уменията си, като работи във възхитителен парижки салон за чай с кулинарна книжарница La Cocotte. Там Рейчъл измисля и приготвя вкусни десерти, с които угощава гостите на представяния на книги. Едновременно с това води курсове по сладкарство. В La Cocotte Рейчъл си изгражда име, което в момента ѝ позволява да работи по различни кулинарни проекти из целия свят.

Рейчъл е и автор на кулинарни книги, сред които „Barres à céréales, Granola et Muesli faites maison“, “Pâtes à tartiner” и “The Little Paris Kitchen”, преведени на много езици.

Първото ѝ кулинарно предаване “The Little Paris Kitchen” /“Малка парижка кухня“/ се излъчва през 2012 г. по BBC 2 и има голям успех по целия свят.
През 2013 г. излиза четвъртата книга на Рейчъл – “My Little French Kitchen” /„Моята малка френска кухня“/. През 2014 г. тя вече е на книжния пазар и в САЩ.

Последните телевизионни предавания на Рейчъл “Rachel Khoo’s Kitchen Notebook: London“ и „Rachel Khoo’s Kitchen Notebook: Cosmopolitan Cook“ /„Вкусът на Лондон с Рейчъл Ку“ и „Вкусове от света с Рейчъл Ку“/ жънат успех по целия свят. Излиза и петата книга на готвачката – “Rachel Khoo’s Kitchen Notebook” /„Кулинарният дневник на Рейчъл Ку“/, в която са събрани рецептите от предаванията.

От 2014 г. Рейчъл списва колонка в списанието Daily Mail’s Weekend и работи по илюстрациите на книгите си.
Съвсем скоро Рейчъл ще представи свой нов кулинарен онлайн проект.

  • Ризото с ечемик и сотирани гъбиРецепти
    Ризото с ечемик и сотирани гъби

    1. В голям сух тиган запечете перления ечемик, за около 3 минути, до златисто. Разбърквайте почти постоянно. Пресипете запечения ечемик в чиния. 2. Пуснете 20 г масло в тигана. Щом то се разтопи, доб...

  • Салата от смокини и синьо сиренеРецепти
    Салата от смокини и синьо сирене

    1. Загрейте добре грил-тиган.Сипете малко зехтин и запечете филиите хляб от двете страни. След това ги нарежете на пръчици.2. Подредете смокините една до друга върху лист хартия за печене. Покрийте с...

  • Леща с капак от наанРецепти
    Леща с капак от наан

    1. За хляба наан сипете в купа брашнот, бакпулвера, солта, захарта и маковото семе. Разбъркайте. В купичка смесете млякото и олиото. Направете кладенче в брашното и в него изсипете течните съставки. Р...

  • Солен кейк със сирене, шам-фъстък и сушени сливиРецепти
    Солен кейк със сирене, шам-фъстък и сушени сливи

    1. В купа сипете брашното с бакпулвера. Нарежете сините сливи и ядките шам-фъстък и ги добавете при брашното. Нарежете френско меко козе сирене на кубчета и го добавете в сместа. Разбъркайте леко.2. в...