Реймънд Бланк

Реймънд Бланк

Биография

Реймънд Бланк е признат за един от най-добрите готвачи в света. Въпреки че е напълно самоук, огромното влияние, което е оказал върху британската кухня, му донася множество награди.

Бланк е роден в Безансон, Франция и страстта му към готвенето се заражда в детството му, благодарение както на местните традиции, така и на невероятната му майка, която с много любов е готвела сезонна храна за цялото семейство.

През 1984 г. Реймънд изпълнява мечтата си, отваряйки свой ресторант “Le Manoir aux Quat’Saisons’’ в Грейт Милтън, Оксфорд. Днес той е част от невероятния хотел „Belmond Le Manoir“, а ресторантът към него е единственият във Великобритания, притежаващ 2 зведи „Мишлен“ вече 32 последователни години. В хотела се помещава и известното кулинарно училище на Реймънд Бланк, в което се обучават любители на кулинарното изкуство от цял свят.

Реймънд Бланк е най-продаваният кулинарен автор в Англия. Също така той води кулинарни предавания, сред които ‘’The Very Hungry Frenchman’’, ‘’Kitchen Secrets’’ and ‘’The Restaurant’’. За едно от последните си предавания ‘’Kew on a Plate” Реймънд прекарва една година заедно с Кейт Хъмбъл в Кралската Ботаническа градина в Кю, отглеждайки собствена продукция, която претворява в сезонни рецепти.

През 2007 г. Реймънд получава Орден на Британската империя от Нейно Величество Кралица Елизабет. През 2013 г. е награден с най-високото отличие на Франция – Орден на почетния легион.