Пру Лийт и Рупи Ауйла

Пру Лийт и Рупи Ауйла

Пру Лийт е експерт кулинар. Тя е и един от най-известните ресторантьори и кетъринг готвачи във Великобритания. Позната е и като телевизионен готвач и кулинарен автор. Работила е като кулинарен кореспондент за издания като The Daily Mail, Sunday Express и The Guardian

Пру е родена през 1940 г. в Южна Африка, но професионалната ѝ кариера се развива в Лондон. През 1960 г. стартира бизнес с доставки на бизнес обяди, който се превръща във фирма за кетъринг за събития. През 1969 г. Пру отваря известния си ресторант, отличен със звезда „Мишлен“ – „Leith's“. През 1975 г. Пру основава кулинарно училище – „Leiths School of Food and Wine“, в което се обучават както аматьори, така и професионални готвачи.

Пру е бивш председател на асоциацията на ресторантите във Великобритания R.S.A. (Royal Society of Arts). Тя също така активно се занимава с благотворителност и различни организации, като помага за промотирането на добрата храна, обучава учениците да готвят и др.

Д-р Рупи Ауйла е общопрактикуващ лекар, стартирал „Кухнята на доктора“ (“The Doctor's Kitchen’’) – проект, който има за цел да вдъхнови пациентите да се хранят по-добре, за да подобрят здравословното си състояние. Д-р Рупи създава вкусни рецепти и разказва за клиничните изследвания, които стоят зад продуктите, които той използва в тях, като участва в множество публични лекции и събития.