Пол Холивуд

Пол Холивуд

Пол Холивуд учи за скулптор преди баща му, който е хлебар, да успее да го убеди да се присъедини към семейния бизнес.
Пол е работил като главен пекар в едни от най-престижните хотели, като „Кливдън“, „Честър Гросвенър“ и „Дорчестър“ и изгражда репутацията си на новатор и на един от най-добрите професионалисти в страната.
Работата му в различни хотели отваря пред Пол възможността да пътува в страни като Кипър, Египет и Йордания, в които той се запознава с различни старинни техники за приготвяне на хляб.
След като се завръща в Англия Пол дава началото на собствен бизнес, отваряйки пекарна за ръчно правен хляб.

Телевизионната си кариера Пол започва като съводещ през 2002 г. по каналите Carlton Food Network и Taste. Пол е бил съдия в кулинарните състезания “The Great British Bake Off“ и “Bake Off”.
През май 2013 г. Пол е съдия и в американското издание на “Bake Off”, което се излъчва по CBS. Собственото му телевизионно предаване „Рецептите за хляб на Пол Холивуд“ (Paul Hollywood’s Bread) се излъчва във Великобритания същата година по BBC2.

През 2005 г. Пол публикува бестселъра си ‘100 Great Breads’. Книгата е преведена на седем езика и издадена в над 10 държави. Втората му книга ‘How to Bake’ излиза през лятото на 2012 г. и бързо се нарежда сред най-продаваните. Третата му книга „Рецептите за хляб на Пол Холивуд“ излиза през 2013 г. и съпътства едноименното му телевизионно предаване. През следващите години Пол издава още две книги – “Paul Hollywood’s British Baking” и “The Weekend Baker”.

Пол е сътрудник на списанията Good Food, Olive Magazine, Waitrose Magazine, освен това е писал и за списанията “The Observer” и “The Daily Mail”. От 2013 списва рубрика в “The Telegraph”.

През 2014 г. Пол Холивуд се отправя на първото си турне из Великобритания с представления на живо, включващи печене на хляб и много забавление.
  • Хляб с бираРецепти
    Хляб с бира

    1. В голяма купа сипете бялото и пълнозърнестото брашно и добавете останалите продукти.2. Омесете сместа с ръце до получаването на меко тесто. Извадете тестото върху поръсен с малко пълнозърнесто...

  • Пълнен хляб със зеленчуциРецепти
    Пълнен хляб със зеленчуци

    1. За да направите класически хляб с хрупкава коричка и пухкава вътрешност, сипете брашното в голяма купа. От едната страна върху брашното сипете сухата мая, а от другата - солта.  Добавете...