Пол Холивуд

Пол Холивуд

Пол Холивуд учи за скулптор преди баща му, който е хлебар, да успее да го убеди да се присъедини към семейния бизнес.
Пол е работил като главен пекар в едни от най-престижните хотели, като „Кливдън“, „Честър Гросвенър“ и „Дорчестър“ и изгражда репутацията си на новатор и на един от най-добрите професионалисти в страната.
Работата му в различни хотели отваря пред Пол възможността да пътува в страни като Кипър, Египет и Йордания, в които той се запознава с различни старинни техники за приготвяне на хляб.
След като се завръща в Англия Пол дава началото на собствен бизнес, отваряйки пекарна за ръчно правен хляб.

Телевизионната си кариера Пол започва като съводещ през 2002 г. по каналите Carlton Food Network и Taste. Пол е бил съдия в кулинарните състезания “The Great British Bake Off“ и “Bake Off”.
През май 2013 г. Пол е съдия и в американското издание на “Bake Off”, което се излъчва по CBS. Собственото му телевизионно предаване „Рецептите за хляб на Пол Холивуд“ (Paul Hollywood’s Bread) се излъчва във Великобритания същата година по BBC2.

През 2005 г. Пол публикува бестселъра си ‘100 Great Breads’. Книгата е преведена на седем езика и издадена в над 10 държави. Втората му книга ‘How to Bake’ излиза през лятото на 2012 г. и бързо се нарежда сред най-продаваните. Третата му книга „Рецептите за хляб на Пол Холивуд“ излиза през 2013 г. и съпътства едноименното му телевизионно предаване. През следващите години Пол издава още две книги – “Paul Hollywood’s British Baking” и “The Weekend Baker”.

Пол е сътрудник на списанията Good Food, Olive Magazine, Waitrose Magazine, освен това е писал и за списанията “The Observer” и “The Daily Mail”. От 2013 списва рубрика в “The Telegraph”.

През 2014 г. Пол Холивуд се отправя на първото си турне из Великобритания с представления на живо, включващи печене на хляб и много забавление.
 • Пай с кървавицаРецепти
  Пай с кървавица

  1. За многолистното тесто сипете брашното и солта в купа и разбъркайте. Добавете вода и разбъркайте до оформянето на тесто. Ако е необходимо, добавете още малко вода. Извадете тестото в...

 • Венец с масРецепти
  Венец с мас

  1.В голяма купа сипете брашното. Сипете солта и маята на две противоположни места върху брашното. Разбъркайте. Добавете нарязаното на малки кубчета масло и претрийте сместа с ръце. Добавете 3/4 о...

 • Пай с червено цвеклоРецепти
  Пай с червено цвекло

  1. За тестото сипете в голяма купа брашното и добавете пудрата захар. Разбъркайте. Добавете нарязаното на малки кубчета студено масло. Смесете продуктите с помощта на кухненски робот или с пръсти. В к...

 • Кула от тортилиРецепти
  Кула от тортили

  1. За тестото за тортили сипете в купа брашното и солта и разбъркайте. Добавете водата и зехтина и смесете продуктите добре с ръце. Щом се образува топка тесто, извадете я върху набрашнен плот и омесе...