Павел Павлов

Павел Павлов

Павел Павлов е роден в град София на 21.12.1987 г. Израства в Банкя - малко, курортно градче, в непосредствена близост до столицата. Завършва местната гимназия по туризъм - "Алеко Константинов", специалност "Готварство".

Продължава образованието си в HRC Кулинарна Академия, специалност "Кулинарни изкуства". По време на обучението си работи в изискани ресторанти като „Pirandello“ в Холандия и “SolBar” (1 звезда "Мишлен") в Калифорния, САЩ.

От 2010 г. шеф Павлов живее в Ставангер (Норвегия). Професионалното му развитие там продължава в ресторантите „Renaa“ (1 звезда "Мишлен") и „BØLGEN OG MOI“. Страстта си към сладкарството открива по време на работата си за друг реномиран ресторант – „Танго“. След три години и половина в „Танго“ той решава да премине на следващото ниво, като започва работа в Норвежкия гастрономически институт. Там успява да развие сладкарските си умения и получава покана да се присъедини към норвежкия кулинарен отбор. Павел е единственият чужденец член на отбора. През 2016 г. заедно с отбора взима участие в Световната кулинарна олимпиада в Ерфурт и печели два златни медала, класирайки се на почетното четвърто място в света.

Вдъхновението си в кухнята шеф Павлов черпи от новите тенденции в кулинарията и предизвикателствата по време на различни кулинарни обучения.
Според него успехът на едно ястие е съпътстван често от проба и грешка до намирането на перфектната комбинация.

В момента Павел работи над осъществяването на мечтата си за отваряне на „pastry shop“ в Норвегия.
  • Френски макарони с различни кремове*Рецепти
    Френски макарони с различни кремове*

    1. За макароните смесете бадемовото брашното и пудрата захар и ги пресейте.2. Сложете белтъците да се разбиват в миксера. Щом се образува пяна, постепенно сипете от кристалната захар. След като белтъч...

  • Целувчена торта с крем "Намелака"Рецепти
    Целувчена торта с крем "Намелака"

    1. За целувчените блатове разбийте белтъците с помощта на миксер. Постепенно добавете кристалната захар. Когато се получи сняг, добавете и пудрата захар и отново разбийте. Оцветете сместа с розова боя...

  • Трюфели с млечен шоколадРецепти
    Трюфели с млечен шоколад

    Трюфели с маракуя1. В тенджерка загрейте сметаната с пюрето от маракуя и глюкозата. С горещата смес залейте млечния шоколад. Разбийте с пасатор. Добавете маслото и отново разбийте. 2. Приберете сместа...

  • Трюфели с черен шоколадРецепти
    Трюфели с черен шоколад

    Трюфели с черен шоколад и мента1. Загрейте сметаната заедно с листата мента. Покрийте сместа с прозрачно фолио и оставете в хладилник за около 20 минути, за да може млякото да поеме аромата на ментата...