Павел Павлов
Продължава образованието си в HRC Кулинарна Академия, специалност "Кулинарни изкуства". По време на обучението си работи в изискани ресторанти като „Pirandello“ в Холандия и “SolBar” (1 звезда "Мишлен") в Калифорния, САЩ.
От 2010 г. шеф Павлов живее в Ставангер (Норвегия). Професионалното му развитие там продължава в ресторантите „Renaa“ (1 звезда "Мишлен") и „BØLGEN OG MOI“. Страстта си към сладкарството открива по време на работата си за друг реномиран ресторант – „Танго“. След три години и половина в „Танго“ той решава да премине на следващото ниво, като започва работа в Норвежкия гастрономически институт. Там успява да развие сладкарските си умения и получава покана да се присъедини към норвежкия кулинарен отбор. Павел е единственият чужденец член на отбора. През 2016 г. заедно с отбора взима участие в Световната кулинарна олимпиада в Ерфурт и печели два златни медала, класирайки се на почетното четвърто място в света.
Вдъхновението си в кухнята шеф Павлов черпи от новите тенденции в кулинарията и предизвикателствата по време на различни кулинарни обучения.
Според него успехът на едно ястие е съпътстван често от проба и грешка до намирането на перфектната комбинация.
В момента Павел работи над осъществяването на мечтата си за отваряне на „pastry shop“ в Норвегия.
Рецепти Френски макарони с различни кремове*
1. За макароните смесете бадемовото брашното и пудрата захар и ги пресейте.2. Сложете белтъците да се разбиват в миксера. Щом се образува пяна, постепенно сипете от кристалната захар. След като белтъч...
Рецепти Целувчена торта с крем "Намелака"
1. За целувчените блатове разбийте белтъците с помощта на миксер. Постепенно добавете кристалната захар. Когато се получи сняг, добавете и пудрата захар и отново разбийте. Оцветете сместа с розова боя...
Рецепти Трюфели с млечен шоколад
Трюфели с маракуя1. В тенджерка загрейте сметаната с пюрето от маракуя и глюкозата. С горещата смес залейте млечния шоколад. Разбийте с пасатор. Добавете маслото и отново разбийте. 2. Приберете сместа...
Рецепти Трюфели с черен шоколад
Трюфели с черен шоколад и мента1. Загрейте сметаната заедно с листата мента. Покрийте сместа с прозрачно фолио и оставете в хладилник за около 20 минути, за да може млякото да поеме аромата на ментата...