Пати Джинич

Пати Джинич

Патрисия Джинич (родена като Патрисия Дриянски на 30-ти март, 1972 г.) е мексиканска шеф-готвачка, телевизионна водеща, кулинарна авторка и преподавател. Тя е носителка на наградата „Джеймс Биърд“, а кулинарното ѝ предаване „Мексиканска кухня с Пати“ (Pati's Mexican Table) е номириано за награда „Еми“. Първата ѝ кулинарна книга, носеща името на предаването, е публикувана през 2013 г., а втората - „Mexican Today“ излиза през април 2016 г.

Джинич е готвач в Мексиканския културен институт във Вашингтон, САЩ, където, от 2007 г. насам, представя кулинарните си демонстрации на живо под наименованието „Мексиканската кухня на Пати“. В тях Пати съчетава готварските си умения със знанията си за историята, културата и различните региони на Мексико.

Пати Джинич е родена и израснала в град Мексико в еврейско мексиканско семейство и е най-малката от четири сестри. Дядо и баба ѝ са еврейски бежанци от Източна Европа.

Пати е завършила бакалавърска степен по политически науки в Мексико, когао през 1996 г. се омъжва за Даниел Джинич, също евреин мексиканец.

Двамата се местят да живеят в Далас, Тексас. От носталгия по родната си страна Пати започва да изучава мексиканската кухня и да готви. Съвсем скоро тя вече преподава на приятели и съседи готварство. По това време започва и работа като асистент-продуцент на кулинарно предаване.

Две години по-късно, заедно със семейството си, Пати се премества във Вашингтон, където завършва магистърската си степен по политически науки и осъществява мечтата си да работи като политически анализатор. Но тъй като храната е нейната страст, тя завършва и кулинарна академия в Мериленд.

Първият сезон на телевизионното предаване „Мексиканска кухня с Пати“ се излъчва през 2011 г. В него тя споделя автентични мексикански ястия и разказва за богатата история и култура на Мексико, както и за личния си живот. Също така се среща и разговаря с готвачи и от двете страни на границата. През 2019 г. е заснет осмият сезон на предаването.

Пати живее в Чеви Чейс, Мериленд със съпруга си и трите им сина – Алън, Самуел и Джулиан.

  • Салата с калмари, радичио и ендивияРецепти
    Салата с калмари, радичио и ендивия

    1. Поръсете калмарите със сол и черен пипер. Подсушете ги много добре с кухненска хартия. 2. Загрейте грил-тиган на силен огън. Печете калмарите  на порции, докато леко се обгорят, от двете страни. И...

  • Пикантна паста с миди и чоризоРецепти
    Пикантна паста с миди и чоризо

    1. Измийте мидите под течаща вода и изстържете черупките. Отделете отворените или счупени миди. Отцедете добре измитите миди. 2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тенджера. Отстранете обвивката на надениците...

  • Боб пинто от границатаРецепти
    Боб пинто от границата

    1. Измийте боба и го сложете в тенджера. Залейте го с 3 литра вода и добавете лука. Оставете да заври, след това намалете силата на огъня, за да ври постоянно, но тихо. Сложете капака на тенджерата по...

  • Тарт с манго и лаймРецепти
    Тарт с манго и лайм

    1. Начупете или смелете, но не съвсем фино, бисквитите заедно със солта и 1/4 ч.ч. захар. Изсипете сместа в купа и добавете охладеното разтопено масло. Разбъркайте докато съставките се слепят. 2. Пре...